Evenimentul Zilei > International > LOVITURĂ de TEATRU în CRIZA din Venezuela. Maduro, ABANDONAT de un OM-CHEIE. News alert
LOVITURĂ de TEATRU în CRIZA din Venezuela. Maduro, ABANDONAT de un OM-CHEIE. News alert

LOVITURĂ de TEATRU în CRIZA din Venezuela. Maduro, ABANDONAT de un OM-CHEIE. News alert

Lovitură de teatru în cazul crizei din Venezuela. Atașatul militar al Venezuelei din SUA l-a abandonat pe Nicolas Maduro, solicitându-le ofițerilor să treacă de partea liderului opoziției, Juan Guaidó, recunoscuându-l drept singurul președinte legitim, scrie Guardian.

La numai câteva zile distanță după ce liderul opoziției Juan Guaidó s-a proclamat președinte interimar și în plin haos economic și social, colonelul Jose Luis Silva a a făcut publică o înregsitrare vido în care le cere ofițerilor să-l abandoneze pe Maduro și să treacă de partea liderului opoziției.

„Mă adresez astăzi poporului venezuelean și, în mod special, fraților mei de arme, să îl recunoască pe președintele Juan Guaidó drept președinte legitim”, spune Silva în mesajul video înregistrat la ambasada din Washington, stând la birou cu steagul național în cadru.

Guaidó a fost recunoscut președinte legitim de SUA, Canada și alte câteva puteri regionale, în timp ce liderii europeni au anunțat că sunt gata să îl recunoască pe liderul opoziției dacă Maduro nu organizează rapid alegeri libere, anticipate.