Într-o postare pe Facebook, ministrul Marcel Vela solicită tuturor celor care au propuneri și observații, cu privire la măsurile inițiate de medicii epidemiologi pentru  prima etapă de relaxare, să le formulize pe o adresa propuneri.relaxare@ms.ro.

Totodată el precizează că lista cu măsuri va fi încheiată din punct de vedere juridic săptămâna viitoare, când va fi dezbătută și aprobată.

„Vă mulțumesc tuturor și vă fac următoarele precizări: lista cu măsuri se va finaliza din punct de vedere juridic, dezbate și aproba în următoarea săptămână; oricine dorește să transmită, în mod oficial, propuneri în această luptă cu noul coronavirus, o poate face la următoarea adresa de e-mail, anunțată în postarea de pe site-ul MAI, cât și la anunțul de pe site-ul INSP (Institutul Național de Sănătate Publică): propuneri.relaxare@ms.ro;  scopul nostru, al tuturor, este protejarea sănătății și oprirea răspândirii infecțiilor, pentru a ne putea gândi de la 1 iunie la o noua etapă de relaxare”, se arată în postarea lui Marcel Vela.

Sâmbătă. pe site-ul MAI au fost publicate spre dezbatere publică setul de măsuri și restricții ce vor fi implementate, în vederea combaterii coronavirusului, după 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență.