Evenimentul Zilei > Social > Vedetele, luate la întrebări de spectatori
Vedetele, luate la întrebări de spectatori

Vedetele, luate la întrebări de spectatori

„Maria T” - Bălănescu Quartet se numără printre atracțiile zilei de astăzi de la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Cea de-a patra zi la TIFF propune un eveniment special la Casa de cultură a Studenților. De la ora 20.30 este programat „Maria T” – Bălănescu Quartet. Pornind de la cântecele Mariei Tănase, Alexander Bălănescu a creat noi compoziții, filtrând spiritul est-european al cântecelor originale, prin experiența lui occidentală. Alexander Bălănescu este considerat unul dintre cei mai vizionari violoniști contemporani, dar și un bun compozitor, iar recitalul este însoțit de imagini din arhiva de filme a Mariei Tănase și de fragmente semnate de Klaus Obermaier, media- artist și coregraf consacrat.

În debutul ediției a 13-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, președintele festivalului a vorbit despre Campania „Salvați Marele Ecran!“ și proiectul „TIFF salvează Depozitul de filme“. În depozitul din Cluj-Napoca, TIFF, împreună cu Primăria orașului vor să înființeze un muzeu al filmului. În cadrul campaniei, inițiatorii vor să strângă suma de 7.000 de euro pentru ecologizarea spațiului și amenajarea acestuia.

TIFF Lounge

De astăzi, se dă startul programului „TIFF Lounge”. În fiecare zi, între 2 și 7 iunie, de la 17.00, în spațiul TIFF Lounge din Unirii Open Air, spectatorii îi pot întâlni pe unii dintre protagoniștii și invitații speciali ai festivalului. Moderator va fi jurnalistul Mihnea Măruță.

Astăzi, spectatorii îi pot pune întrebări lui Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF.

Mâine, invitată va fi Olimpia Melinte, actriță în filmele Canibal și O lume nouă, iar miercuri, 4 iunie, Tudor Giurgiu, președintele TIFF și Alexandru Belc și regizorul documentarului „Cinema, mon amour” vor răspunde curiozității spectatorilor.

Masterclass Nik Powell

Astăzi, între 10.00 și 11.30, în Mansarda Napoca 15, unul dintre cei mai renumiți și influenți producători din Marea Britanie, directorul National Film and Television School, vice-președinte în consiliul Academiei Europene de Film, Președinte al comitetului de film și membru al board-ului BAFTA.

În anii 70, Nik Powell (foto) a înființat celebra casă de discuri Virgin Records, apoi, un deceniu mai târziu, Palace Productions, producând zeci de filme, printre care și Company of Wolves și Crying Game, de Neil Jordan, multi-nominalizat la Oscar. Cu compania sa Scala Productions a produs filme precum Fever Pitch, The Neon Bible, Ladies in Lavandersau Calendar Girls.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.