Unul dintre martorii care au fost citați la anchetă, după momentul arestării chestorului Gelu Oltean este Bogdan Vlădău, despre care EvZ a aflat că este o vedetă autohtonă, cunoscut al emisiunilor de cancan și divertisment. Redacția Evenimentul Zilei i-a transmis lui Bogdan Vlădău, vedeta, un mesaj pe pagina oficială de facebook, prin care îi solicită un punct de vedere dar acesta a tăcut. Mesajul a fost transmis joi, 2 ianuarie 2020, și a fost văzut de Bogdan Vlădău. Redactorul EVZ a mai trimis un alt mesaj, luni, 6 ianuarie 2020, de data asta pe contul personal de facebook al vedetei, dar și acest mesaj a rămas fără răspuns.

În schimb, Bogdan Vlădău a vorbit în fața procurorilor DIICOT Brașov, în data de 17 decembrie 2019, când a fost audiat în calitate de martor. Astfel, Bogdan Vlădău a dezvăluit o informație care nu se cunoștea până acum, și anume că la ceremonia unde participanții s-au drogat cu Ayahuasca, au fost prezenți doi ”șamani”, și nu doar unul cum se știa până în prezent.

Potrivit lui Vlădău, care pare familiarizat cu aceste ritualuri șamanice, specifice junglei amazoniene, la ceremonie a fost prezent ”șamanul Tom” (Thomas Lishman – n.n.), dar și un alt ”șaman”, ”Don Jose”, din informațiile oficiale acesta fiin Phillips Thomas Evan. Declarația lui Bogdan Vlădău apare în dosarul care s-a judecat la Tribunalul Brașov și la Curtea de Apel Brașov, prin care Vanessa Youness a cerut schimbarea măsurii arestului judiciar cu arestul la domiciliu.

Vlădău le-a spus procurorilor și ce anume s-a întâmplat în interiorul Clinicii Youness. ”La începutul ceremoniei, șamanul rostea o rugăciune și Tom făcea o prezentare a ceea ce urma să se desfășoare, a efectelor pe care urmează să le simțim și despre plantele din care se obține ceaiul de Ayahuasca. Vanessa traducea ceea ce spunea Tom, pentru ca toată lumea să înțeleagă cele comunicate. La prima ceremonie, șaman a fost Tom. O etapă în desfășurarea ceremoniei era trecerea peste o stare de rău pe care o genera băutura, concretizată printr-o stare de vomă, de greață, care nu pot să precizez cât dura, dar era urmată de o stare de eliberare, fără a se pierde contactul cu realitatea. La început, fiecare participant trecea prin fața șamanului care oferea dintr-un pahar de mici dimensiuni, Ayahuasca, celor care se aflau la prima participare, cantitatea fiind mai mică decât cea oferită celorlalți”, a declarat Vlădău.

De asemenea, martorul a făcut diferența între ceaiurile cu Ayahuasca pregătite de cei doi șamani. ”Diferența pe care am remarcat-o între Don Jose și Tom a fost aceea că la Don Jose efectul băuturii a fost mult mai puternic, iar la Don Jose ceremonia se desfășura în liniște, fără muzică. Cei doi participau la aceste ceremonii. Noi nu aveam cunoștință de proveniența băuturii pe care o consumam la ceremonii; în momentul în care intram în sala de ceremonii, șamanul avea deja (sticlele de băutură) pregătite pe un covor așezat în centrul sălii”, a mai spus Vlădău.

Toți martorii audiați în acest dosar au o frază comună, în declarațiile lor, cea ce se poate interpreta că au fost instruiți ce să declare sau acest lucru chiar s-a întâmplat în realitate. ”Participanții eram informați de la începutul ceremoniei că este singurul loc din Europa, unde se poate consuma Ayahusca în mod legal, întrucât facem parte dintr-un studiu pentru deschiderea glandei pienale. Nu ne-a fost prezentat vreun document în acest sens, aveam încredere în cei care organizau”, a mai spus Bogdan Vlădău.

Evenimentul Zilei așteaptă un punct de vedere din partea vedetei Bogdan Vlădău.

Te-ar putea interesa și: