Evenimentul Zilei > International > Vas cu 500 de imigranţi NAUFRAGIAT în Mediterana: Până acum au fost găsiţi doar 10 supravieţuitori
Vas cu 500 de imigranţi NAUFRAGIAT în Mediterana: Până acum au fost găsiţi doar 10 supravieţuitori

Vas cu 500 de imigranţi NAUFRAGIAT în Mediterana: Până acum au fost găsiţi doar 10 supravieţuitori

Doar zece supravieţuitori ai recentului naufragiu din Marea Mediterană au fost înregistraţi până în acest moment, a anunţat marţi, la Geneva, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), transmite agenţia germană de presă DPA. La bordul ambarcaţiunii pornite la 6 septembrie din portul egiptean Damietta se aflau aproape 500 de persoane, în majoritate sirieni, palestinieni, egipteni şi sudanezi.

Între supravieţuitori se numără doi palestinieni din Gaza care au plutit zile în şir pe mare şi care au fost, de altfel, cei care au semnalat tragedia, după ce au fost găsiţi şi aduşi în Sicilia, sâmbătă. Supravieţuitorii au relatat că traficanţii de persoane au decis să scufunde vasul după ce pasagerii au refuzat să treacă pe o altă ambarcaţiune care li s-a părut nesigură.

Potrivit cifrelor OIM, numărul imigranţilor care au sfârşit anul acesta în apele mării în încercarea de a traversa Mediterana către Europa se apropie de 3.000. ”Numărul celor care mor în largul coastelor europene este şocant şi inacceptabil”, a subliniat directorul general al OIM, William Lacy Swing.

Purtătorul de cuvânt al OIM, Leonard Doyle, a mai precizat că până acum au fost găsite doar trei cadavre.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News