Varianta Delta provoacă îngrijorare în Germania. Vaccinurile pierd lupta cu virusul SARS-Cov-2

Varianta Delta provoacă îngrijorare în Germania. Vaccinurile pierd lupta cu virusul SARS-Cov-2sursă: EVZ

Vaccinurile anti-COVID nu asigură imunitate totală împotriva tulpinei mutante Delta a coronavirusului, mult mai periculoasă decât variantele inițiale.

Un procent de 7% din pacienții vaccinați, care contactează această variantă Delta de coronavirus, riscă să facă forme grave ale bolii. Estimarea îi aparține medicului Karl Lauterbach, expertul în sănătate al SPD (Partidul Social Democrat German). Acesta a vorbit despre studiile efectuate în Israel în legătură cu extinderea noii variante Delta.

Potrivit politicianului din Germania, aceste cercetări arată că vaccinurile au o eficiență mai redusă împotriva variantei Delta, și nu doar împotriva acesteia. Îngrijorătoare sunt, conform lui Lauterbach, concluziile unui studiu conform căruia „șapte la sută dintre cei vaccinați se pot îmbolnăvi grav”.

„Dacă datele sunt confirmate, acesta este un motiv de îngrijorare”, a declarat Karl Lauterbach pentru Augsburger Allgemeine.

Conccluziile cercetătorilor israelieni nu sunt tocmai bune

Deși majoritatea adulților din Israel au fost imunizați cu un vaccin dezvoltat de Pfizer BioNTech, numărul cazurilor de infectare a început să crească, recent. Din cei aproximativ 9,3 milioane de locuitori ai statului Israel, 5,2 milioane sunt complet vaccinați. Un studiu realizat de renumita Universitate Ebraică din Ierusalim, împotriva variantei Delta a virusului arată că vaccinurile nu ar funcționa așa cum se spera.

În luna februarie, când tulpina Delta nu era încă la fel de răspândită, ministerul israelian al Sănătății vorbea despre o „rată de succes” de 95,8%. Potrivit noului studiu, vaccinarea protejează foarte bine împotriva bolilor grave și a spitalizării în cazul infectării cu tulpina Delta, până la 93%.

Varianta Delta în creștere în Germania

În Germania scade incidența variantei originale a coronavirusului, dar crește ponderea tulpinei Delta. Dn acest motiv, autoritățile germane susțin o dublă vaccinare pentru a asigura cetățenilor o protecție mai ridicată. Vaccinul previne re-infectarea într-un procent de doar 64%.

În același timp, incidența națională la 7 zile a noilor cazuri de infecții este în creștere în Germania. Conform Institutului Robert Koch (RKI), incidența a fost de 5,1 miercuri dimineață (5,1 cazuri de noi infecții la 100.000 locuitori).

Potrivit RKI, proporția infecțiilor cu varianta Delta s-a dublat, ajungând la 37%, conform celor mai recente cifre din a treia săptămână a lunii iunie.

Ne puteți urmări și pe Google News