După ce, în perioada facultăţii Vanessa Williams a realizat ce i s-a întâmplat, vedeta a păstrat secretul. La vârsta de 10 ani, actriţa a vizitat, împreună cu părinţii, o altă familie. Cuplul avea doi copii, dintre care Susan, în vârstă de 18 ani, fuma, conducea o maşină şi era "definiţia popularităţii", după cum o descrie Williams. "Eu dormeam, împreună cu prietena mea, Nancy, într-o cameră. Într-o seară, Susan s-a strecurat înăuntru. Mi-a spus să mă aşez pe covor. Eram confuză", îşi începe povestea Vanessa Williams. Ea mai spune că, din cauza fricii, nu s-a putut mişca şi nu a putut riposta.
"Ani de zile am ţinut secretă vizita lui Susan. Nu am înţeles cu adevărat ce s-a întâmplat până în perioada liceului. Eram cu iubitul meu, brusc, am realizat şi am ţipat «Doamne, am fost abuzată!»", a povestit actriţa. Ea mai crede că, deşi nu a înţeles abuzul de la început, a influenţat-o. Williams a început să fumeze marijuana, iar în timp ce era în liceu, a făcut un avort.
Incidentul este povestit pe larg în cartea de memorii "You Have No Idea", pe care Williams a scris-o împreună cu mama ei, Helen.
Sursa: Daily Mail