Polonia se confruntă cu o situație extrem de dificilă. Numărul cazurilor a luat-o razna, iar în ultimele 24 de ore aproape că s-a dublat. Cel de-al treilea val se manifestă extrem de violent, numărul morților din ultima zi fiind de 309.

Ce a declarat viceministrul Sănătății

”Rezultatele de astăzi arată că al treilea val nu este doar un fapt; mai mult decât atât, el se intensifică”, a declarat viceministrul sănătăţii, Waldemar Kraska.

”Este un semnal foarte îngrijorător” şi un aspect preocupant este creşterea numărului spitalizărilor – 15.591 de persoane erau internate miercuri – şi a presiunii pe secţiile de ATI, ocupate în prezent în proporţie de 58,9%, a mai semnalat oficialul polonez.

Tulpina britanică se extinde rapid

Guvernul de la Varşovia a atenţionat că varianta britanică a coronavorisului se extinde în Polonia şi a impus săptămâna trecută purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile publice, inclusiv în cele deschise, şi a instituit restricţii regionale.

Până miercuri în Polonia au fost administrate aproximativ 2,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, circa 1,2 milioane de persoane primind şi rapelul.