Evenimentul Zilei > Social > Valiza lui Becali, suspendată
Valiza lui Becali, suspendată

Valiza lui Becali, suspendată

Procesul în care Gigi Becali este judecat pentru infracţiuni de corupţie de către Curtea de Apel Cluj a fost suspendat până când Curtea Constituţională se va pronunţa asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de avocatul Mircea Duţu, care îl reprezintă pe Victor Piţurcă.

Excepţia ridicată de avocatul Duţu se referă la faptul că Victor Piţurcă, dar şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Valiza, printre care şi Gigi Becali, sunt privaţi de o cale ordinară de atac, şi anume apelul.

“Pentru că în acest proces a fost trimis în judecată şi un avocat, clientul meu este privată de o cale de ataca. În această situaţie, după proces, urmează doar o singură cale de atac, recursul”, a spus avocatul Mircea Duţu, care este şi profesor universitar.

În cadrul termenului de judecată, au mai fost ridicate două excepţii, prima de către profesorul Gheorghiţă Mateuţ, care se referă la infracţiunea pentru care este judecat Gigi Becali. Potrivit lui Mateuţ, infracţiunea nu este prevăzută de Legea 78/2008, de combatere a corupţiei.

În dosarul "Valiza", Gigi Becali este acuzat că a încercat să îi premieze pe jucătorii Universităţii Cluj cu suma de 1,7 milioane de lei, pentru a nu pierde meciul disputat cu CFR Cluj.