Evenimentul Zilei > Social > Valeriu Gheorghiţă l-a sunat pe tânărul vaccinat cu Pfizer şi Moderna. „Va fi bine” Update
Valeriu Gheorghiţă l-a sunat pe tânărul vaccinat cu Pfizer şi Moderna. „Va fi bine” Update

Valeriu Gheorghiţă l-a sunat pe tânărul vaccinat cu Pfizer şi Moderna. „Va fi bine” Update

Un tânăr care s-a vaccinat împotriva Covid-19 la un centru din Bucureşti a dezvăluit recent că în ciuda faptului că la prima inoculare a fost făcută cu serul Pfizer, la rapel i s-a administrat serul Moderna.

Update: Valeriu Gheorghiţă l-a sunat pe tânărul vaccinat cu Pfizer şi Moderna. „Va fi bine” „M-a sunat domnul Valeriu Gheorghiţă pentru a-mi spune că nu am de ce să îmi fac griji şi că totul va fi bine. El mi-a spus că îmi va fi eliberată o adeverinţă cu vaccinurile făcute. Mi-a spus că ştie despre nişte studii care se fac în Marea Britanie, dar vorbim despre studii, corect?

Mă bucur că nu am niciun fel de probleme până acum, dar rămâne o rezervă. Ajungi să te gândeşti că poate organismul tău reacţionează diferit. În acelaşi spirit de glumă în care m-aş duce să mă vaccinez şi cu AstraZeneca, aş putea face un bine umanităţii…

L-au vaccinat cu Pfizer şi Moderna, dar nu-l monitorizează

Până la urmă, greşeala este omenească. M-a deranjat modul în care au reacţionat cei de acolo după. Mi s-a spus că sunt bine, dar nu sunt monitorizat. M-aş fi aşteptat şi la asta. Toţi sunt siguri din gură, se pare. Sun la 112 dacă se întâmplă ceva.

Nu am semnat nici un fel de acte înainte, dar nici nu m-am gândit pentru că oricum, vaccinarea este ceva ce alegem să facem conştienţi de toate riscurile. Eu sunt şi diabetic. Acesta este motivul pentru care m-am vaccinat. Nu mi s-a spus care sunt efectele în cazul diabeticilor. M-a întrebat cineva dacă sunt diabetic şi am semnat un document la intrare”, a declarat Alin Alexandru-Ionescu (care este jurnalist) despre telefonul primit de la coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19.

Ştirea iniţială: Asta mai lipsea în România, o problemă cu Pfizer şi Moderna. A păţit-o un tânăr. În prim-plan apare Alin Alexandru-Ionescu, originar din Tulcea. Tânărul a spus pe Facebook că nu poate obține adeverința de vaccinare din cauza situaţiei expuse mai sus.

El a fost injectat prima dată pe 24 februarie, cu Pfizer. După trei săptămâni a urmat rapelul, iar din cauza unei erori i-a fost administrat serul produs de Moderna.

Asta mai lipsea în România, o problemă cu Pfizer şi Moderna

„Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la Moderna după ce pe 24 februarie fusesem vaccinat cu Pfizer. S-a greșit, apoi iar s-a greșit! Am ajuns în centrul de vaccinare numărul 5 de la RomExpo, am completat documentul de la recepție, am fost trimis la cabinetul numărul 21. Prima greșeală!

Cel care m-a repartizat m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer.

Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză.

Mi-am dat imediat seama despre ce s-a întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, a povestit tânărul. Ce s-a întâmplat imediat după această eroare?

Tulceanul povesteşte că asistentele s-au panicat și au chemat imediat un medic. Cel chemat să evalueze situaţia a mărturisit că astfel de situații se întâmplă frecvent. Totuşi, Alin Alexandru-Ionescu nu poate beneficia de adeverința de vaccinare. Soluția propusă de medic? Să treacă în sistem că a primit și a doua doză tot de la Pfizer. Clasic românesc, nu-i aşa?

A păţit-o un tânăr

„Mi-am ieșit din fire. Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă «sunt pe insulină» și că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite.

Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia”, a mai dezvăluit Alin pe Facebook. Mai departe, singura dovadă pe care o are pentru a justifica faptul că s-a vaccinat este poza făcută în momentul injecției.

Alin Alexandru-Ionescu

„Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem. Însă nici nu pot repeta vaccinul antiCovid-19 decât când se va face un nou val de imunizări pentru cei vaccinați. Când va fi, dacă va mai fi… Am fost șocat să văd cu câta lejeritate și superficialitate a fost gestionată această situație.

O mustrare la domnul de la recepție, una la doamnele asistente și gata. De parcă nu este suficient că suntem oricum într-un mare întuneric cu aceste vaccinuri și am acceptat de bunăvoie să ne vaccinăm cu niște seruri experimentale, ale căror efecte adverse poate vor apărea peste ani și ani. Și nu sunt singurul care a pățit asta, dar se pare că nimeni n-a învățat nimic.

Deocamdată mă simt bine. Chiar sunt în măsură să fac comparații între cele două: locul injecției doare mai puțin la Moderna decât la Pfizer. Mă poate ajuta cineva și cu o programare la AstraZeneca, să îmi fac o părere completă?”, a mai spus tânărul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: