"Fără patimă, dar responsabil şi dinamic, renunţându-se la toate accesele de orgoliu şi punând accent pe colaborare, este necesară o implicare urgentă a membrilor partidului pentru reliefarea principiilor de dreapta ce direcţionează partidul, precum şi pe susţinerea iniţierea unor proiecte de interes naţional şi local la care oamenii au sensibilitate în prezent", a declarat preşedintele PMP Bacău, desemnat după fuziunea prin absorbţie cu UNPR. 

Potrivit acestuia, prioritatea în plan judeţean din punct de vedere politic o constituie "reorganizarea în plan local". 

"Este vital să fundamentăm noi construcţii politice în toate unităţile administrativ teritoriale pentru a evita superficialitatea şi greşelile făcute înainte alegerilor locale din iunie. Am pornit de la vârf, unde vicepreşedinţii organizaţiei judeţene sunt, începând de marţi, viceprimarul municipiului Bacău Constantin Scripăţ şi Vasile Manole, fostul lider al UNPR Bacău. În teritoriu, lucrurile sunt relativ simple momentan, pentru ca acolo unde stătea bine PMP, UNPR avea organizaţii slabe ori chiar inexistente. Şi invers. Astfel ca lucrurile se vor completa. Pentru următoarele două luni, însă, aveam speranţa că vom lărgi aria de atragere a unor noi membri în PMP, respectiv, îmbunătăţirea formulelor de conducere în toate cele 93 de unităţi teritorial-administrative ale judeţului", a mai subliniat Valerian Vreme, citat de Agerpres. 

Liderul băcăuan al PMP a mai spus că actuala conducere judeţeană "este deschisă să primească în rândurile partidului personalităţi băcăuane ce împărtăşesc valorile politicilor de dreapta şi să fie ataşate de dezvoltarea localităţilor judeţului".