Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul de la Creşa 10 din Iaşi ia amploare. Care este reacţia autorităţilor
Scandalul de la  Creşa 10 din Iaşi ia amploare. Care este reacţia autorităţilor

Scandalul de la Creşa 10 din Iaşi ia amploare. Care este reacţia autorităţilor

Îngrijitoarea Valeria Butnaru de la Creşa 10 din Iaşi şi-a dat demisia după ce au fost făcute publice mai multe înregistrări făcute în incinta instituţiei în care se puteau auzi cum unele angajate învaţă copiii să înjure şi îi jignesc. Deoarece Burnaru este în funcţie de conducere, se află în preaviz de 30 de zile

După ce înregistrările au fost făcute publice, părinţii au reacţionat violent şi au izbucnit nişte conflicte între aceştia şi Butnaru care ar fi fost dată cu capul de masă, de cel puţin două ori, scena fiind una violentă, potrivit vremeanouă.ro

Martorii au sunat la 112, la faţa locului ajungând poliţişti ieşeni. 

 „A fost deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe”, ne-a spus Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

 Valeria Butnaru a mers azi la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine certificat medico-legal.  Primarul Iaşului, Mihai Chirica a descins la creşă după ce în presă au apărut înregistrări stupefiante, realizate cu un microfon ascuns de părinţii unui copil şi care au demonstrat că îngrijitoarele jigneau copiii, ba chiar îi învăţau pe aceştia să înjure. 

Din înregistrări reiese cum îngrijitoarea î-a jignit pe copii de care trebuia să aibă grijă.

 „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“. 

Ulterior, pe înregistrare se aude cum femeia îi spune copilului: „Mă-ta, ce face mă-ta? În p***a mă-tii! Ia spune şi tu! Spune! Mă-ta! mă-ta, da!“, cel puţin două râsete ale unor adulte se aud în timpul acestei înşiruiri de invective, una dintre ele amuzându-se că l-a pus pe băieţel să înjure.

Într-o altă discuţie, referindu-se la o fetiţă din clasă, îngrijitoarele de la creşă au fost înregistrate spunând despre mama ei că e „împuţită“. 

„Nesimţita ceia de mă-ta şi împuţita. Stai jos că dacă nu te omor“, i se adresează direct copilului, pentru ca aceeaşi femeie să îi spună colegei sale: „ce p***a mă-sii o ţine cu părul ista“, referindu-se la ma­ma copilei. Tot la adresa unei fetiţe, una dintre infirmiere spune: „Ce vrei, fată? Fată, ţie îţi miroase a sulă. A sulă îţi miroase. Îţi miroase a oleacă de sulică de pe acuma“.


 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: