Evenimentul Zilei > Justitie > Valer Dorneanu îl face praf pe Ludovic Orban: „Are o pandemie personală cu CCR”
Valer Dorneanu îl face praf pe Ludovic Orban: „Are o pandemie personală cu CCR”

Valer Dorneanu îl face praf pe Ludovic Orban: „Are o pandemie personală cu CCR”

Valer Dorneanu îi dă replica lui Ludovic Orban după ce a atacat în termeni extrem de duri Curtea Constituţională.
Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat joi seară, la Sinteza Zilei, că Ludovic Orban are o pandemie personală cu CCR şi incită opinia publică împotriva instituţiei pe care o reprezintă. Reacţia lui Dorneanu vine după ce premierul i-a catalogat pe judecătorii Curţii Constituţionale drept “politruci”
Valer Dornean: „Am impresia că domnul premier are alt fel de pandemie împotriva mea şi a CCR, incită opinia publică împotriva Curţii. Din păcate am impresia că scaunul a adaugat acelui cuvannt pandemie alte boli specifice. Îl cunosc de ceva timp (pe Ludovic Orban) şi am un pic de fereală să folosesc cuvântul politruc. Ştiu că are studii la TCM Braşov… Nu ştiu dacă are şi alte studii să ne califice pe noi cum ne califică. Toţi suntem profesionişti, cu expertiză, nu putem fi catalogaţi ca politruci”, a spus Valer Dorneanu, şi continuă: Îmi pare rău că incită populatia împotriva CCR, parcă ea ar fi de vină pentru pandemie. Noroc că împărţim vina cu Avocatul Poporului, Renate Weber. …În nicio tara un premier nu-si permite asemenea atacuri suburbane la adresa Curtii Constitutionale”, a concluzionat Dorneanu.
Trista concluzia a lui Dorneanu: „În nicio ţară un premier nu-şi permite asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale”

Acuzaţiile lui Ludovic Orban la adresa CCR

Ludovic Orban: „Decizia CCR mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Eu așa ceva… vă mărturisesc, deci, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa, cu asemenea… Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eliminați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice!” a declarat premierul.

Orban a dat vina pe CCR și pentru creșterea cazurilor de COVID

„Multe din decizii vin împotriva intereselor fundamentale ale României, vă dau numai un exemplu – decizia legată de lipsirea autorităților sanitare și a Guvernului de orice mijloc de a opri răspândirea virusului, care a provocat o creștere, cea mai spectaculoasă creștere a numărului de cazuri”, a adăugat Orban.

Şi continuă: „În săptămâna dinainte de decizie aveam 370 de cazuri în medie pe zi și am sărit la în jur de 1.300 de cazuri la momentul la care s-a adoptat legea în perioada aia de 21 de zile în care a fost vid legislativ și în care noi nu am putut să luăm nicio decizie nici privitoare la persoanele diagnosticate pozitiv, nici privitoare la persoanele de contact pentru care se dispune carantinarea la domiciliu și alte măsuri”, a reamintit șeful executivului.

„O asemenea inepție n-am văzut în viața mea!”

„Repet, eu nu pot să înțeleg această decizie. Noi, Guvernul, am atacat la CCR legea prin care Parlamentul, o majoritate parlamentară, și-a arogat dreptul de a stabili data alegerilor. Vă dau un simplu exemplu pe care l-am scris acolo: parlamentarii nu răspund pentru votul lor în Parlament și pentru opiniile lor politice. Ce se întâmplă dacă o majoritate parlamentară nu pune pe ordinea de zi proiectul de lege privitor la stabilirea datei alegerilor? Ce se întâmplă? Că nimeni nu răspunde. Care e interesul unui parlamentar? Să-și prelungească mandatul cât mai mult, mai ales dacă nu va mai fi pe listă în alegerile parlamentare. Deci nu există niciun fel de răspundere pentru parlamentarii individuali care pot să împiedice organizarea de alegeri libere. Noi am atacat și Curtea se pronunță pe valabilitatea hotărârii de guvern, care a fost luată pe baza prevederilor constituționale și în baza legilor aflate în vigoare. O asemenea inepție n-am văzut în viața mea!”, a exclamat Ludovic Orban.

Atac la Florin Iordache

„De ce? Că dă ordine Florin Iordache și cu alții către Dorneanu și către judecătorii care au fost numiți politic, care dau pe bandă rulantă decizii care nu mai au nicio legătură cu Constituția României și cu democrația? Păi Parlamentul, majoritatea asta toxică, rezultatul alegerilor din 2016, cu Dragnea care povestea la tablă cum cresc toate, salarii, pensii și așa mai departe, majoritatea asta toxică distruge România, se comportă ca un inamic intern, noi nu mai avem nevoie de dușmani externi, că avem dușmani în țară!”, a răbufnit premierul la digi24.