Atentatele au loc cu câteva luni înainte de alegeri şi în perioada de vârf a unui sezon turistic în care Tunisia spera să atragă un număr record de vizitatori. Primul atentat sinucigaş a vizat o maşină de patrulare a poliţiei de pe o stradă din centrul capitalei Tunis. În acest atac, un poliţist a fost ucis şi unul rănit, la fel ca şi trei civili, potrivit Ministerului de Interne.

La puţin timp după aceea, un al doilea atentator sinucigaş s-a aruncat în aer în faţa unei secţii de poliţie din cartierul al-Qarjani, relatează Reuters, provocând rănirea a patru persoane.
 

Al doilea atac a vizat un complex unde îşi au sediul serviciile Gărzii naţionale şi ale poliţiei judiciare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Sofiene Zaaq. Unităţi de poliţie puternic înarmate au izolat locurile celor două atacuri sinucigaşe.

Tunisia se confruntă cu grupuri militante care operează în zone izolate din apropierea frontierei cu Algeria după revolta care a dus la înlăturarea dictatorului Zine Abidine Ben Ali în 2011.

În octombrie anul trecut, o femeie s-a aruncat în aer în centrul capitalei Tunisiei, rănind 15 persoane, printre care şi zece poliţişti. A fost atunci o explozie care a întrerupt o perioadă mai lungă de acalmie după atentatele din 2015.
 

Securitatea s-a ameliorat în Tunisia după ce autorităţile au impus stare de urgenţă în noiembrie 2015 după două atacuri sângeroase – unul la un muzeu din Tunis şi altul pe o plajă din Sousse. Un al treilea atac a vizat gărzile prezidenţiale din capitală şi s-a soldat cu 12 morţi. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat responsabilitatea.

 

În ultimii ani, Tunisia s-a confruntat cu mai multe atacuri ale militanţilor islamişti, cele mai multe revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.
În martie 2015, 21 de turişti şi un poliţist au fost ucişi când bărbaţi înarmaţi au deschis focul în Muzeul Bardo din Tunis.
Trei luni mai târziu, 38 de turişti, majoritatea britanici, au fost ucişi într-un atac terorist pe plaja unui hotel din oraşul de coastă Sousse.