Vaccinul AstraZeneca prezintă o mare problemă. Neajunsul care ridică mari semne de întrebare

Vaccinul AstraZeneca prezintă o mare problemă. Neajunsul care ridică mari semne de întrebare

Vaccinul AstraZeneca nu a trecut peste niște teste preliminare ce vizau eficiența sa asupra uneia dintre tulpinile coronavirusului.

Vaccinul AstraZeneca are o mare problemă și ea este legată de protecția pe care o oferă împotriva coronavirusului. Punctul vulnerabil este legat de tulpina din Africa de Sud, care nu poate fi anihilată după această imunizare. Cel puțin asta au relevat concluziile preliminare trase după efectuarea unui studiu clinic.

Cercetarea legată de vaccinul AstraZeneca a fost realizată de oameni de știință de la Universitățile Witwatersrand (Africa de Sud) și Oxford (Anglia), conform Reuters. Rezultatele au fost publicate în Financial Times.  Vaccinul produs de cei de la AstraZeneca a avut o eficiență semnificativ mai scăzută împotriva variantei sud-africane a coronavirusului.

Vaccinul AstraZeneca, depistat cu o mare vulnerabilitate

„În această fază I/II de mică amploare a testelor, primele date arată o eficacitate limitată împotriva formelor medii ale bolii provocate de varianta sud-africană B.1.351”. A fost anunțul făcut de către unul dintre reprezentanții companiei AstraZeneca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există și o veste bună. Și are legătură cu faptul că niciunul dintre cei 2.026 de subiecți care au participat la aceste teste nu a decedat. De asemenea, nimeni nu a avut nevoie de spitalizare sau intervenție medicală. „Totuși, nu am putut evalua corespunzător efectul vaccinului contra formelor grave de boală și a spitalizării. În condițiile în care subiecții testelor au fost în mod predominant adulți tineri și sănătoși”. A mai precizat reprezentantul companiei.

Cercetătorii fac eforturi pentru a adapta vaccinul și pentru tulpina din Africa de Sud

În această perioadă, cercetătorii de la Universitatea Oxford încearcă să îmbunătățească vaccinul. Să-l eficientizeze, pentru a putea să anihileze și tulpina coronavirusului ce provine din Africa de Sud. Se anticipează că reușita va fi bifată până la venirea toameni.

„Universitatea Oxford și AstraZeneca au început adaptarea vaccinului contra noii tulpini și vor avansa rapid, prin dezvoltări clinice, astfel ca în toamnă să poată fi livrat, dacă este nevoie”. A mai spus oficialul companiei AstraZeneca.