Evenimentul Zilei > Social > Înmormântare cu 20.000 de persoane la Ierusalim, în plină criză a Coronavirusului! FOTO
Înmormântare cu 20.000 de persoane la Ierusalim, în plină criză a Coronavirusului! FOTO

Înmormântare cu 20.000 de persoane la Ierusalim, în plină criză a Coronavirusului! FOTO

Înmormântare cu 20.000 de persoane la Ierusalim. Mii de ultraortodocși s-au adunat la Ierusalim pentru a participa la înmormântarea unui rabin de prim rang cu încălcarea reglementărilor Israelului asupra coronavirusului.

Înmormântare cu 20.000 de persoane la Ierusalim. Rabinul Meshulam Dovid Soloveitchik, în vârstă de 99 de ani, a murit duminică după ce a contractat Covid-19. Țara se află în prezent sub un al treilea lockdown național, dar poliția nu a intervenit pentru a dispersa mulțimea.

Scenele au declanșat reacții de la vicepremierul Benny Gantz înainte de votul pentru extinderea regulilor de blocare.

„Milioane de familii și copii sunt închise în casele lor și respectă regulile, în timp ce mii de credincioşi se înghesuie la înmormântare. Majoritatea chiar fără măști de protecţie”, a scris Gantz pe Twitter.

„Nu vom fi de acord cu continuarea unui blocaj fals ineficient. Fie toată lumea este închisă – fie toată lumea se deschide. Zilele îngăduinței s-au încheiat”.

Înmormântare cu 20.000 de persoane la Ierusalim

Peste 20.000 de evrei ultraortodocşi au sfidat restricțiile și au asistat la o înmormântare, la Ierusalim. Israelul prelungește izolarea cu cinci săptămâni

Peste 20.000 de evrei ultraortodocşi au sfidat restricțiile și au asistat la o înmormântare rabinului din Ierusalim. Înmormântarea a  provocat un val de critici din partea partenerilor de coaliţie a premierului Benjamin Netanyahu.
Partidele se vor confrunta cu alegeri anticipate în martie. Israelienii ultra-ortodocși reprezintă o parte esențială a bazei de vot pentru Netanyahu.  Astfel încât standardul dublu perceput cu privire la aplicarea blocării a devenit o mare problemă politică.
Benjamin Netanyahu, aflat în campanie electorală a promovat o vaccinare rapidă a celor mai fragili israelieni – aproximativ 24% dintre cei nouă milioane de locuitori ai ţării. Şi o izolare naţională ca o soluţie în vederea unei relansări a economiei în februarie.

Rezultatele au lipsit

Israelul a dorit vaccinarea masivă a populației. Mai mult de o treime din populația țării de 9 milioane au primit prima doză și aproximativ 1,7 milioane au primit două.

Dar, în ciuda faptului că datele de sănătate arată că protecția este foarte ridicată pentru cei vaccinați, noile infecții au continuat să crească cu miile zilnic.

Iar Guvernul a tribuie acest lucru noilor variante ale SARS-CoV-2 şi nerespectării restricţiilor.

Guvernul Benjamin Netanyahu a adoptat o prelungire a izolării la nivel naţional – cu cinci săptămâni – până vineri, în aşteptarea unei validări în Parlament a măsurii, potrivit prsei israeliene.

Parlamentul israelian a dublat cuantumul amenzilor contravenţionale prevăzute în cadrul izolării – la 10.000 de shekeli (2.518 euro).
Înmormântare cu 20.000 de persoane. În același timp, 20.000 de evrei ultra-ortodocşi au asistat la funeraliile rabinului Meshulam Dovid Soloveitchik, care a murit duminică, la vârsta de 99 de ani, din cauza complicațiilor legate de Covid, scrie BBC.