Vacanţe de 60 de milioane de euro

Vacanţe de 60 de milioane de euro

Vânzările de pachete turistice pentru Crăciun şi Revelion vor ajunge la peste 60 de milioane de euro, cu mai mult de 20% faţă de anul trecut, estimează agenţii de turism, citaţi de Mediafax.

Potrivit acestora, actuala criză financiară nu a schimbat încă opţiunile turiştilor români, dar ar putea avea acest efect în 2009. Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) spun că, în sezonul de iarnă din 2007, agenţiile au realizat 50 de milioane de euro din vânzările la pachete turistice pentru Crăciun şi Revelion, 40 de milioane de euro fiind pentru vacanţele externe.

„Estimăm o creştere de 25% a vânzărilor pentru sejururile din străinătate şi 12%-13% pentru destinaţiile interne“, a declarat Traian Bădulescu, de la ANAT. În acest an, media de preţ pentru sejururile de Revelion este de 350 de euro pentru destinaţiile interne, respectiv 450-500 de euro pentru cele externe. Agenţiile de turism estimează că peste 130.000 de români vor petrece Sărbătorile de Iarnă în ţară, în timp ce aproximativ 52.000 vor opta pentru excursiile în străinătate.

Ne puteți urmări și pe Google News