Evenimentul Zilei > Politica > Scandal pentru vacanța de vară a elevilor. Ministrul Educației, mesaj tăios pentru hotelierii de pe litoral
Scandal pentru vacanța de vară a elevilor. Ministrul Educației, mesaj tăios pentru hotelierii de pe litoral

Scandal pentru vacanța de vară a elevilor. Ministrul Educației, mesaj tăios pentru hotelierii de pe litoral

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că nu va da curs plângerilor hotelierilor de pe Litoral de a prelungi vacanța elevilor după data de 9 septembrie.

„Eu îi înţeleg pe cei care doresc să obţină profit (…) Este o valoare pe care o respect, profitul, şi respect şi pe cel care doreşte să obţină profit, pentru că pe profit plăteşte impozit şi impozitul ajunge şi la şcoli, dar cred că întâi şi întâi trebuie să promovăm interesul şcolilor. Când am stabilit această structură a anului de învăţământ, am avut în vedere numărul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează şi sigur că dacă vom găsi o formulă mai raţională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă”, a declarat Ecaterina Andronescu, conform antena3.ro.

Ea a arătat că nu se poate răspunde favorabil tuturor cerințelor și este nevoie de un echilibru între interesul școlii și cele de natură economică.

„Deocamdată avem un ordin de ministru (…) Deocamdată despre 9 septembrie vorbim. Sigur, vă spun că au existat şi firmele de turism care au pârtii de schi şi care vroiau ca vacanţa de iarnă să fie de două luni de zile, dacă se poate. Nu poţi să răspunzi favorabil tuturor cerinţelor şi atunci, întotdeauna, se realizează acest echilibru, între interesul şcolii, major pentru mine şi pentru ce înseamnă şcoala şi, sigur, interesele de natură economică, pentru că, până la urmă, şi educaţia are şi un rol economic prin formarea celor care apoi produc profit şi cei care obţin profitul trebuie să se gândească şi la procesul de formare şi să-l protejeze”, a adăugat ministrul Turismului.

Ministrului Turismului, Bogdan Trif, i-a fost trimise sesizări de către hotelierii de pe litoral privind scurtarea vacanței de vară a elevilor. Aceștia atenționează că scurtarea va afecta afacerile și i-au cerut ministrului să facă demersuri pentru prelungirea vacanței.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: