Evenimentul Zilei > Actualitate > Vacanţă în Grecia? Da, dar să aveţi cash la voi!
Vacanţă în Grecia? Da, dar să aveţi cash la voi!

Vacanţă în Grecia? Da, dar să aveţi cash la voi!

Românii pot merge liniştiţi în vacanţele cumpărate în Grecia, dar ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro.

Precizarea a fost făcută de reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-o postare pe site-ul propriu.

“Românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o şi alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână și limitarea retragerilor de la bancomate”, declară Aurelian Marin, preşedinte ANAT.

”De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală, cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de granița cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la stațiile de alimentare”, completează Aurelian Marin.

Informările oficiale făcute de către Confederaţia Greacă de Turism arată că toţi operatorii eleni fac tot posibilul ca turiştii să nu resimtă situaţia prin care trece ţara lor şi să păstreze intactă imaginea destinaţiei Grecia.

În relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare care să afecteze vacanţele românilor în Grecia, cele deja contractate prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT, precum şi cele care urmează a fi cumpărate prin aceeași operatori economici.

Nu există niciun fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă. Hotelurile partenere ale agențiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului și de oferirea condițiilor de cazare contractate de către turiștii români.