Vine vacanța, fără calculator!

Vine vacanța, fără calculator!

Vine vacanța, mică, de iarnă! Copii, vi se pregătește o surpriză. Dar fără calculator!

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2016, ateliere meşteşugăreşti destinate copiilor din învăţământul preşcolar şi primar, organizate cu prilejul vacanţei semestriale, activităţi interactive cuprinse în  proiectul educativ „Săptămâna fără calculator”.

            Gândit ca o alternativă la folosirea excesivă a computerului, programul facilitează diversificarea preocupărilor celor mici, în vederea  educării şi formarii prin şi pentru cultură, cunoaşterea şi respectarea valorilor tradiţionale, descoperirea şi redescoperirea patrimoniului etnologic.

            Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 24 -30 octombrie, între orele 10.00 – 15.00 prin telefon: 021. 317. 91. 03 int. 191 sau e-mail: programe.culturale@muzeul-satului.ro, la următoarele ateliere meşteşugăreşti: icoane pe sticlă, opinci în miniatură, podoabe populare, obiecte tradiţionale, instrumente muzicale-ocarine şi fluiere, împletituri textile şi  teatru de umbre. Copiii se vor distra confecționând, printre altele, opinci în miniatură, bufnițe, coronițe. La teatru de umbre se vor distra copios, pentru că vor învăța totul: d ela cum se obține o scenă pentru teatrul de umbre, până la scriere aunei povești și confecționarea personajelor. Este unul dintre cele mai apreciate ateliere. Dar și la atelierul de icoane pe sticlă vor avea experiențe minunate. După ce vor alege personajul și îl vor picta, creația lor va ajunge acasă. La fel și la atelierul de podoabe populare: vor învăța să-și facă singuri coronițe. Un bun început pentru a se gândi la coronițele de Crăciun. Chiar dacă această vacanță este mică, cei mici o pot petrece interesant. Și fără calculator!

Ne puteți urmări și pe Google News

            Preţul pentru atelierele meşteşugăreşti este de 15 lei/copil (include materiale şi uneltele necesare), respectiv 10 lei/copil pentru teatru de umbre. Atelierele se desfăşoară  de luni până vineri, între orele 10.00 - 11.30 şi 12.00-13.30.