Evenimentul Zilei > Politica > Va fi sau nu va fi pe lista cu candidații la europarlamentare? Crin Antonescu mai așteaptă două săptămâni
Va fi sau nu va fi pe lista cu candidații la europarlamentare? Crin Antonescu mai așteaptă două săptămâni

Va fi sau nu va fi pe lista cu candidații la europarlamentare? Crin Antonescu mai așteaptă două săptămâni

Crin Antonescu va afla abia peste două săptpmâni dacă are șanse sau nu să meargă în Parlamentul European. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Cluj, în cadrul unei conferințe de presă, că lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare va fi stabilită abia în jurul datei de 15 februarie, când se va întruni Biroul Politic Naţional.

Liberalul, care a participat la şedinţa regională Nord-Vest a PNL, la Cluj Napoca, a precizat că lista cu candidaţii la alegerile europarlamentare va fi votată de preşedinţii filiale, în baza mandatului pe care îl vor primi de la filiale şi a prevederilor statutare. Întrebat, în același context, dacpă numele lui Crin Antonescu se va regăsi pe listă, Orban a menționat că fostul preşedinte al PNL este unul dintre cei 49 de candidaţi şi că nu doreşte să facă comentarii despre un candidat anume, arată Capital.ro.

Cu mai puțin de 24 de ore mai devreme, Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Timiş a cerut conducerii PNL democratizarea deciziei asupra listei de candidaţi la europarlamentare. "Eu şi colegii din BPJ Timiş considerăm că soluţia înţeleaptă, de natură să ne permită ieşirea din impas, este democratizarea deciziei. Concret, cerem ca lista celor 49 de aspiranţi la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Judeţene ale partidului, urmând ca poziţia pe listă să fie dată de numărul de voturi obţinut de fiecare. Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esenţial în orice alegeri – ei sunt toţi membri în CDJ-uri -, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanţă, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în faţă o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credinţă ar fi ea făcută", a scris PNL Timiş, Nicolae Robu, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

În replică, Orban a punctat că momentan, în partid nu există nemulțumiri, dar nici liste cu candidați. ”Nu poate exista nicio nemulţumire cu privire la listă atâta timp cât lista nu este decisă în organismele statutare. (…) Deci încă nu există o listă”, a mai spus Orban în acest context.