Evenimentul Zilei > Actualitate > Va declanșa Putin o criză nucleară? Undă de șoc în întreaga lume
Va declanșa Putin o criză nucleară? Undă de șoc în întreaga lume

Va declanșa Putin o criză nucleară? Undă de șoc în întreaga lume

Rusia transmite un val de panică în toate țăriloe NATO. Dacă Putin va schimba doctrina militară a țării, riscul unui război nuclear crește exponențial.

Va declanșa Putin o criză nucleară?  Un semnal extrem de îngrijorător cu privire la intențiile lui Vladimir Putin vine din mediul academic al Rusiei. E vorba de o publicație trimestrială numită „Forțele Aerospatiale”. Teorie și practică ”. În această revistă de specialitate, profesorii de la Academia Forțelor Aeriene propun ca Rusia să adopte extrem de periculoasa concepție a loviturii preventive pentru a contracara strategia NATO.


Roboții lui Putin, gata de invazie. În aer, pe apă sau uscat…


Mai exact, e vorba de o acțiune  a simultană a Rusiei cu aeronave, vehicule aeriene fără pilot, rachete de diferite tipuri, mijloace de război electronic și  arme bazate pe noile tehnologii. Acest atac preventiv are rolul de a bloca operațiunile ăn mai multe domenii ale NATO.


Descoperire crucială a savanților maghiari. Istoria României se va rescrie


Această strategie a NATO reprezintă, potrivit experților ruși.   o amenințare existențială pentru securitatea națională a Rusiei.

Va declanșa Putin o criză nucleară?

Autorii analizei subliniază rolul pe care noile rachete hipersonice Kinzhal,trebuie să-l joace în această lovitură preventivă. Asta datorită capacității acestor rachete de a păcăli radarelor inamice și sistemele apărare antiaeriană.
Proesorii susțin, de asemenea, că avioanele și fără echipaj dronele ar putea, de asemenea, de asemenea, să olosească arme cu laser pentru a deteriora echipamentele neprotejateale inamicului.

„Rusia este capabilă să treacă de la descurajarea nucleară la o politică de intimidare a potențialilor dușmani cu distrugeri grele și complexe provocate de toate tipurile de arme, ca parte a acțiunilor preventive în fața amenințării războiului împotriva Federației Ruse”, notează The Moscow Times.

Să nu credeți că această schimbare de concepție militară e o  creație a unor experți militari pe care nu-i bagă nimeni în seamă.

Ideea pare să fi luat naștere la Ministerul Apărării. Faptul că a fost făcută publică, chiar și într-o revistă de specialitate, pare să arate că Putin e tentatsă forțeze nota cu NATO.

Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei