Evenimentul Zilei > Actualitate > Va afecta coronavirusul o ceremonie veche de 2.500 de ani?
Va afecta coronavirusul o ceremonie veche de 2.500 de ani?

Va afecta coronavirusul o ceremonie veche de 2.500 de ani?

Japonia, țara gazdă a Jocurilor Olimpice 2020, a fost determinată să anuleze mai multe evenimente sportive programate în ultimele săptămâni. Flacăra olimpică va fi aprinsă pe 12 martie, în Grecia, apoi va pleca spre Japonia.

Însă Comitetul Olimpic din Grecia a anunțat că analizează planuri alternative pentru ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020, eveniment programat pentru luna Martie, în cazul în care va fi înregistrat un focar de coronavirus, scrie Dan Tomozei pe blogul său, dantomozei.ro, unde dă detalii și despre dicuțiile autorităților în legătură cu acest eveniment sportiv.

”Stabilită pentru data de 12 martie, în Olympia antică din vestul Greciei, aprinderea flăcării olimpice va respecta ceremonia veche de 2.500 de ani, urmând să fie folosite razele Soarelui și o oglindă concavă. După ce ștafeta va umbla timp de șapte zile pe pământul Greciei, va porni de la Atena, spre Japonia, în cadrul unei ceremonii programate pentru data de 19 Martie.

Până astăzi, Grecia nu înregistra niciun caz confirmat cu noul coronavirus, în timp ce Japonia avea confirmate 850 de cazuri (din care 691 pe nava de croazieră Diamond Princess) și 16 decese.

Agenția de Presă Kyodonews a transmis că ministrul nipon de externe, Toshimitsu Motegi, a prezentat un număr de șapte țări care au restricționat intrarea cetățenilor japonezi și a celor care călătoresc din Japonia, pentru a suplimenta eforturile de prevenire a răspândirii noului coronavirus: Israel, Samoa, Micronezia, Kiribati, Comore, Tuvalu și Insulele Solomon.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE