Propunerea USR vine după ce Comisia Juridică a votat miercuri în favoarea cererii DNA de a permite cercetarea penală a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

”Am luat legătura cu senatori din toate grupurile parlamentare și credem că de această dată PSD a inteles mesajul românilor, chiar din propriul electorat. Nu vrem ca și Senatul să ajungă în situația Camerei Deputaților, care a fost condusă luni de zile de o persoană care are probleme cu justiția. Este inacceptabil ca al doilea om din stat să rămâna în funcție cât timp asupra lui planează suspiciuni de corupție. Nimic nu-l împiedică pe domnul Tăriceanu să revină, odată lămurite acele suspiciuni. Votul de duminică al românilor a fost clar, nu mai vrem să fim conduși de oameni cu probleme penale”, a declarat senatorul USR Allen Coliban, inițiatorul demersului, scrie G4Media.

Comisia juridică a Senatului a aprobat miercuri ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită pe vremea când era prim-ministru. Decizia, amânată mai bine de jumătate de an, a fost luată cu 3 voturi ”pentru”, 2 abțineri și 1 vot ”împotrivă”.

Decizia a fost anunțată de președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc. La ședința comisiei au fost prezenți doi senatori PNL, un senator USR, doi senatori PSD și un senator UDMR.

„Am supus votului efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi „pentru”, două abţineri şi un vot „împotrivă”. Asta înseamnă că noi, Comisia juridică vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a precizat Cazanciuc.

 

Te-ar putea interesa și: