Evenimentul Zilei > Politica > USR descris în termenii cei mai duri: „Periculos, agresiv, marxist şi…”
USR descris în termenii cei mai duri: „Periculos, agresiv, marxist şi…”

USR descris în termenii cei mai duri: „Periculos, agresiv, marxist şi…”

Întrebat despre USR, Varujan Vosganian a caracterizat partidul ca fiind „expresia comunismului utopic şi marxist”.

Varujan Vosganian devine tranşant atunci când i s-a cerut să-şi exprime opinia despre USR pe care îl etichetează drept un „partid periculos”.

”USR-ul este expresia de astăzi a comunismului utopic și marxist din secolul XIX. Pe vremea aceea era proletariatul erei industriale. Era un segment relativ instrument în anumite zone, omogen, care venea pe un progres tehnologic, căruia i s-a inoculat un sentiment profetic, care trebuia să măture tot ce era înainte și care a fost focalizat, vectorizat și utilizat politic. (…) Exact același lucru se întâmplă acum cu electoratul erei digitale”, a spus politicianul.

Pericolul USR

„Un electorat relativ omogen, un electorat care are o comunicare internă mai bună decât alte segmente, căruia i se inoculează sentimentul profetic, vectorizat, focalizat și în fruntea căruia se așează niște lideri lipsiți de scrupule. Acesta este pericolul cu acest USR”, a concluzionat Vosganian.

Cum s-a născut USR

„Cum proletariatul a învins în Rusia, care era lipsită de societate civilă, tot așa și USR-ul sau alte forme dinastea care s-au dezvoltat în alte țări au venit în România unde nu era societate civilă. Pentru că dacă ar fi fost societate civilă și forme de comunicare în societate USR nu ar fi mers. USR este un partener periculos, pentru că este un partener agresiv, lipsit de scrupule”, a declarat Varujan Vosganian în exclusivitate pentru site-ul DCNews.