Evenimentul Zilei > Politica > USR construiește „guvernul din umbră”. Cioloș: „M-au mințit și Cîțu, și Ciucă”
USR construiește „guvernul din umbră”. Cioloș: „M-au mințit și Cîțu, și Ciucă”

USR construiește „guvernul din umbră”. Cioloș: „M-au mințit și Cîțu, și Ciucă”

Lăsați pe dinafară, useriștii nu se pot împăca cu acest gând. Liderul USR, Dacian Cioloş, a afirmat, luni seara, într-o emisiune televizată că „PSD-ului îi şedea bine în opoziţie, să-şi reformeze partidul”.  Mai mult, el anunță că USR va forma „un guvern din umbră”, care va monitoriza deciziile Executivului la nivelul fiecărui minister.

Cât despre votul din parlament, oamenii lui Cioloș  nu vor da girul noului guvern.

„Nu avem de ce să-l susţinem (Guvernul – n.r.), nu avem nicio încredere în felul în care PSD-ul poate să guverneze România. Din punctul nostru de vedere, PSD-ului îi şedea bine în opoziţie, să-şi reformeze partidul. Nu se pune problema să votăm Guvernul”, a afirmat Dacian Cioloş, luni seară, la B1 Tv, potrivit g4media.ro.

El a anunţat că USR va forma un „guvern din umbră”, care va monitoriza deciziile luate la nivelul fiecărui minister.

„Vom folosi pârghiile pe care le vom avea în opoziţie ca să ne asigurăm, atât cât vom putea noi şi mai ales asigurând transparenţa prin poziţiile pe care le vom lua, că PNRR-ul e pus în aplicare şi că nu devine o sinecură de partid, că nu se fură bani de acolo. Ne vom asigura că reformele care sunt în PNRR (…) vor fi puse în aplicare, vom veni cu un guvern din umbră, avem oameni competenţi, calificaţi şi profesional şi administrativ şi vom urmări felul în care acest guvern îşi face sau nu îşi face treaba”, a adăugat liderul USR.

Cioloş a spus că opoziţia pe care partidul pe care îl conduce o va face se va concretiza şi în iniţiative legislative.

„PNL a făcut joc de gleznă. M-au mințit și Cîțu, și Ciucă”

„PSD-ul vorbeşte în continuare de o mărire a pensiilor procentuală, cu x%. Care mărire va avea un impact bugetar, dar mare parte din banii aceia se vor duce tot spre pensiile mari şi menţinem în continuare câteva sute de mii de pensionari cu pensii de sub o mie o sută şi ceva de lei, cât e nivelul de sărăcie, menţinem în continuare acele pensii mici şi ceea ce propune PSD-ul nu rezolvă această problemă. USR-ul va veni cu propuneri, inclusiv cu propuneri legislative. Asta înseamnă pentru noi opoziţie, vom arăta că existăm alternativă”, a adăugat Dacian Cioloş.

Cioloș a explicat că se simte trădat atât de Florin Cîțu, șeful liberalilor, cât și de Nicolae Ciucă, premierul desemnat a doua oară.

„E vorba de modul de funcționare a unui guvern. PNL a decis, s-a aruncat în brațele PSD și acum vor suporta consecințele.

Domnul Cîțu, din afară, arăta bine, Școli în afară, după ce altceva să te iei, că nu suntem ghicitori în stele!

Nu vom susține acest guvern, PSD-ului îi stătea bine în opoziție. PNL a făcut joc de gleznă. M-au mințit și Cîțu și Ciucă”, a conchis Cioloș.