Evenimentul Zilei > Politica > Al doilea „denunț” al USR: Partidul lui Dacian Cioloș s-a întors împotriva primarului Nicușor Dan. „Total falit!”
Al doilea „denunț” al USR: Partidul lui Dacian Cioloș s-a întors împotriva primarului Nicușor Dan. „Total falit!”

Al doilea „denunț” al USR: Partidul lui Dacian Cioloș s-a întors împotriva primarului Nicușor Dan. „Total falit!”

Partidul condus de Dacian Cioloș îl atacă pe primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, pe care l-a girat în campania electorală. USR acuză explozia de prețuri la gigacalorie, chiar înainte de iarnă, și spune că edilul Capitalei nu a prezentat niciun proiect pentru gestionarea situației de termoficare din teritoriu. 

Este al doilea „denunț” al USR, după ce președintele partidului, Dacian Cioloș, a anunțat recent trecerea oficială a formațiunii pe care o conduce în opoziție, acuzând „alianța toxică” PNL-PSD care face „abuzuri” împotriva românilor. Dacian Cioloș a transmis că va „supraveghea” și va „denunța” pașii greșiți ai guvernanților.

Partidul lui Dacian Cioloș pune tunurile pe primarul București

La câteva zile după ce USR a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la mai multe modificări legislative care pot conduce la „decimare”, formațiunea politică tune tunurile și pe primarul București, Nicușor Dan.

„USR Bucureşti nu susţine explozia preţului gigacaloriei în prag de iarnă. Primarul general nu a prezentat un plan pentru gestionarea crizei apei calde şi a căldurii în Bucureşti. Sistemul de încălzire de stat al Bucureştiului este total falit. Furnizează apă caldă şi căldură cu ţârâita, iar asta pe bani foarte mulţi, acoperiţi din subvenţii care consumă un sfert din bugetul Bucureştiului. Ţevile sunt în aşa hal de găurite încât peste 2.000 de tone de apă fierbinte sunt pompate în fiecare oră în solul Bucureştiului”, a transmis partidul lui Dacian Cioloș.

„Nicușor Dan trebuie să prezinte un plan, atunci când cere votul USR”

USR a mai precizat că atunci când primarul general al Bucureștiului are pretenția de a primi voturile USR, trebuie să prezinte un proiect concret cu privire la sistemul de termoficare din Capitală.

„Mii de bucureşteni nu au opţiunea de a se debranşa şi sunt obligaţi să suporte toate consecinţele dezastrului termoficării din Bucureşti. Nicuşor Dan, atunci când cere votul USR Bucureşti pentru creşterea preţului apei calde şi căldurii, trebuie să prezinte în faţa bucureştenilor un plan pentru termoficarea din Bucureşti: pentru depăşirea actualei crize generate de creşterea preţurilor energiei şi pentru investiţii”, a mai transmis USR, potrivit Agerpres.

Bucureștenii vor plăti aproape dublu pentru gigacalorie

În altă ordine de idei, în această iarnă, bucureştenii vor plăti aproape dublu pentru căldură şi apă caldă. Astfel, în loc de 164 de lei pe gigacalorie, se discută despre un preţ de 280 de lei. Municipalitatea majorează subvenţia, însă nu suficient pentru ca locuitorii Capitalei să nu simtă din plin scumpirile.

„Anul trecut, bucureştenii plăteau pentru gigacalorie 164 lei, însă avem aceste creşteri de preţuri şi automat, Primăria Capitalei a trebuit să vină cu un ajutor pe această subvenţie, iar situaţia este în felul următor.

Din 13 ianuarie va scădea TVA-ul la agentul termic. Bucureștenii vor plăti cu doar câțiva lei mai puțin, mai exact 267 de lei. Prețul final va fi de 318 lei pentru energie termică pentru apă caldă și căldură”, a spus primarul Nicușor Dan.