Evenimentul Zilei > Actualitate > SURPRIZĂ. Usain Bolt, ÎNVINS în ultima cursă de 100 metri din carieră. CINE a reușit să-l întreacă pe jamaican
SURPRIZĂ. Usain Bolt, ÎNVINS în ultima cursă de 100 metri din carieră. CINE a reușit să-l întreacă pe jamaican

SURPRIZĂ. Usain Bolt, ÎNVINS în ultima cursă de 100 metri din carieră. CINE a reușit să-l întreacă pe jamaican

Jamaicanul Usain Bolt, de opt ori campion olimpic, a fost învins în finala de 100 de metri de la Campionatele Mondiale de la Londra, aceasta fiind ultima sa cursă din carieră pe deistanța menționată.

Pe pista de la Londra, Usain Bolt (30 de ani) a terminat cursa ce din finala probei de 100 de metri abia al treilea, cu timpul de nouă secunde şi 95 de sutimi. Cel care a produs surpriza este americanul Justin Gatlin (nouă secunde şi 92 de sutim), iar pe locul doi s-a clasat compatriotul său Christian Coleman, cu nouă secunde şi 94 de sutimi.

După Campionatele Mondiale de la Londra, Bolt se va retrage din activitate. Ultima cursă în care jamaicanul fusese învins a fost cea de la Osaka, la CM din Japonia, în 2007, la proba de 200 de metri. „Am demonstrat că sunt unul dintre cei mai mari atleți din istorie. Nu cred că schimbă ceva ce s-a întâmplat acum. Mi-am făcut treaba ca atlet și nu pot fi prea dezamăgit pentru că am dat totul. E greu să fii trist după toată energia pe care mi-a dat-o publicul, care a fost de partea mea”, a declarat ieri jamaicanul.