Ursea: "FC Basel e organizată ca Barcelona"

Ursea: "FC Basel e organizată ca Barcelona"

LIGA CAMPIONILOR . Elevii lui Heiko Vogel, care în grupe i-au făcut să plângă pe englezii de la Manchester United, au învins Bayern (1-0) şi visează la "sferturi".

Elveţienii de la FC Basel continuă evoluţiile sen­­zaţionale din actualul sezon al Ligii Campionilor. După ce a i-a luat faţa lui Manchester United în Grupa C, calificându-se alături de Benfica în primăvara Ligii, echipa pregătită de neamţul Heiko Vogel a mai făcut o victimă, Bayern München. “Federaţia a dat impulsul"

Basel s-a impus cu 1-0 în manşa întâi a optimilor de finală. Pe "Sankt Jakob-Park" din Basel, în trupa lui Vogel şi-au făcut loc o mulţime de copii crescuţi în propria pepinieră.

"Ca să înţelegeţi miracolul de la Basel, trebuie să dăm timpul înapoi. Totul a început în 1995, atunci când cei care se ocupau de destinele fotbalului elveţian şi-au dat seama că ajunseseră într-o fundătură. Federaţia a fost cea care a dat impulsul dezvoltării sectorului juvenil. A pus la punct criterii de selecţie pe care le-a per­fec­ţio­nat permanent. A ales antrenori performanţi. Au fost puse la punct programe de monitorizare individuală, începând cu vârsta de 15 ani, a celor mai talentaţi juniori, care sunt urmăriţi la şcoală, la antrenamente, li se întocmesc rapoarte. Foarte important, niciun proiect nu a fost finanţat de colectivităţi publice", ne-a explicat Adrian Ursea, fostul fotbalist al Petrolului, stabilit de aproape două decenii în Elveţia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ursea a fost multă vreme şeful Centrului de Copii şi Juniori de la Neuchatel Xamax.

Shaqiri, 12 milioane de euro

"Nu întâmplător, naţionala Under 17 a Elveţiei a luat titlul mondial în 2007, iar cea Under 21 a jucat finala Campionatului European, anul trecut. FC Basel e organizată ca Barcelona. Uitaţi-vă câţi tineri din propria pepinieră au în prima echipă (n.r. - Sommer, Fabian Frei, Sha­qiri, Xhaka etc.)!", a încheiat Adrian Ursea.

Shaqiri a fost vândut recent chiar la Bayern pentru 12 milioane de euro. MARSEILLE - INTER 1-0

Chivu şi-a pierdut orientarea pe "Vélodrome" Internazionale Milano, cu românul Cristian Chivu integralist, a pierdut dramatic, în deplasare, cu Olympique Marseille, scor 0-1, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Unicul gol al meciului disputat pe "Stade Vélodrome" din Marseille a fost marcat de Andre Ayew în al treilea minut al prelungirilor partidei!

Chivu a primit nota 5, cea mai mică de la Inter, de la majoritatea jurnaliştilor italieni. Românul a fost criticat pentru că "a dormit" pe teren, mai ales la faza golului înscris de Ayew.

Fostul căpitan al naţionalei României a scăpat de calvarul meciului retur. A luat un "galben" şi va sta în următoarea partidă din Ligă!

O eliminare în această fază a competiţiei ar însemna o adevărată catastrofă pentru Inter, sunt convinşi jurnaliştii italieni, care nu l-au iertat nici pe antrenorul Claudio Ranieri, tot mai aproape de demitere.

DERUTĂ. Chivu (stânga) a fost unul dintre cei mai slabi oameni de pe teren FOTO: AP