Evenimentul Zilei > Politica > URNE MOBILE pentru ARESTAȚII la DOMICILIU din Constanța. La Poarta Albă votează 700 de deținuți
URNE MOBILE pentru ARESTAȚII la DOMICILIU din Constanța. La Poarta Albă votează 700 de deținuți

URNE MOBILE pentru ARESTAȚII la DOMICILIU din Constanța. La Poarta Albă votează 700 de deținuți

Arestul IPJ Constanța are 22 de persoane cu drept de vot, iar din cele 55 de inculpați arestați la domiciliu, pot vota 49. La Penitenciarul Poarta pot opta să voteze 700 de deținuți.

În Arestul Inspectoratului de Poliție al Județtului Constanța sunt încarcerați mai mulți inculpați aflați în arest preventiv însă numai 22 dintre ei au drept de vot. Potrivit polițiștilor, până duminică dimineață, cei 22 trebuie să își exprime opțiunea de a vota prin cerere scrisă.

În județul Constanța sunt înregistrate și 55 de  persoane arestate la domiciliu. 49 dintre acestea au drept de vot. Până la această oră doar 6 dintre acești inculpați ai anunțat în scris că vor să voteze, cerând urna mobilă. Ceilalți o pot face astâzi între orele 18,00 și 22,00, conform BEJ.

Și la Penitenciarul Poarta Albă se votează, mâine. La secția principală, de la Poarta Albă, pot vota puțin peste 500 de deținuți. La Secția Valu lui Traian a penitenciarului, au drept de vot aproape 200 de deținuți. Cifrele sunt aproximative pentru că unii deținuți renunță între timp să mai voteze.