Acolo unde a fost cazul, s-au aplicat amenzi drastice, numărul lor fiind de ordinul zecilor. Ba, mai mult, au exista și cazuri în care raportele Corpului de control au fost înaintate Parchetului, existând suspiciuni de natură penală.

La Săpoca, spitalul unde în această vară a avut loc un adevărat măcel, ministrul Sorina Pintea, citat de Radio România Actualități, a constatat o serie de nereguli.

„În toate cele trei secții nu se respectă normele de amplasare a paturilor, adică numărul maxim de paturi pe saloane. În unele compartimente, numărul pacienților internați depășește numărul paturilor aprobate prin structură. Nu se respectă normele privind numărul grupurilor sanitare aferente secțiilor, nu există contract cu o firmă de pază, paza unității sanitare asigurându-se cu personal de pază propriu. În ceea ce privește verificarea normelor speciale de îngrijire, s-a constatatat că există camere de izolare a pacientului în toate cele trei secții, dar nu îndeplinesc în totalitate condițiile”, spune Sorina Pintea.

În prezent, „la Psihiatrie I și Psihiatrie II se derulează lucrări de reamenajare a pavimentelor deoarece s-a constatat degradarea condiției de mediu la nivelul spațiului”, a încheiat ministrul.

În altă ordine de idei, Ministerul Sănătății a finalizat procedura de achiziţie a incubatoarelor cu care vor fi dotate 140 de maternităţi din țară.