Evenimentul Zilei > Actualitate > Urletele în nopțile cu lună plină au trimis-o la Zoo! Imagini din captivitate cu lupoaica domesticită de un sucevean
Urletele în nopțile cu lună plină au trimis-o la Zoo! Imagini din captivitate cu lupoaica domesticită  de un sucevean

Urletele în nopțile cu lună plină au trimis-o la Zoo! Imagini din captivitate cu lupoaica domesticită de un sucevean

Cazul suceveanului care a crescut o lupoaică în loc de câine continuă să intrige. Lupoaica era ținută într-o cușcă prevăzută cu țarc. Urletele nocturne ale acesteia ar fi speriat vecinii, ceea ce a dus la alertarea autorităților.

Lupoaica crescută în loc de câine de către o familie din Straja, judeţul Suceava, obişnuia să se joace cu copiii şi adora să alerge prin zăpadă, potrivit Adevarul.

Lupi era blândă și se juca cu copiii familiei

Familia care a crescut o lupoaică în loc de câine a avut grijă ca la carte de animalul sălbatic. Lupi, cum fusese botezată lupoaica, era blândă, se juca cu copiii familiei. Adora să alerge prin zăpadă, lucru dovedit de imaginile video care au ajuns în spaţiul public.

Într-unul dintre clipuri, lupoaica se joacă cu doi dintre cei 9 copii minori ai familiei care a crescut-o. Cei mici o mângâie şi o alintă, iar lui Lupi pare să-i placă. Într-un alt clip se vede cum lupoaica aleargă spre un bărbat care a chemat-o, se opreşte şi îl lasă să o mângâie pe cap.

Urletele din nopțile cu lună plină au dus-o la zoo

Poliţia a aflat că un animal sălbatic este crescut în ograda unei gospodării din zona de munte a Sucevei.  Oamenii legii ar fi fost sesizaţi de vecinii familiei care erau deranjaţi de urletele lupului în nopţile cu lună plină. Garda de Mediu a atras atenția că „deținerea în captivitate a animalelor strict protejate este interzisă conform legislației României”.

Potrivit presei locale, Garda de Mediu Suceava a transmis că animalul a fost tranchilizat și evaluat de un medic veterinar în vederea relocării la Grădina Zoologică a municipiului Rădăuți.

Sursa foto: Facebook Garda de Mediu Suceava, ZiardeSuceava