Mare atenție la produsul pe care toți românii vor să îl mănânce de Crăciun. Unora le e total interzis!
- Nicolae Comănescu
- 17 decembrie 2021, 13:38
Șoriciul, un produs ce este la mare căutare în perioada Crăciunului, reprezintă o aventură calorică pentru organism. Greu de digerat, alimentul nu este recomandat de nutriționiști.
Șoriciul va fi unul dintre cele mai căutate preparate din porc, în perioada sărbătorilor de iarnă. Un produs alimentar apreciat de foarte mulți români, șoriciul nu este însă recomandat de nutriționiști. Și asta din cauza problemelor pe care le poate crea organismului. Din punct de vedere al efectelor negative, echivalează cu pielea de la pui. O mare problemă este legată de dificultatea cu care este digerat șoriciul.
Șoriciul este un preparat foarte apreciat în perioada sărbătorilor de iarnă, dar poate să creeze mari probleme organismului
„Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioară, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice”, a explicat medicul Ionuț Ștefan conform realitatea.net.
Nutriționistul recomandă să dăm la o parte șoriciul și să consumăm pulpa sau mușchiul de porc pentru că, pe lângă cantitatea marea de proteine, mai conțin și vitamine din grupul B și mult fier. La fel, ficatul -care conține foarte mult fier și B-uri dar și nucleoproteine și de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienții cu gută, mai menționează sursa citată.
Ce spun nutriționiștii: „Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”
„Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”, și declarat și nutriționistul Corina Zugravu legat de acest subiect al consumului apreciatului produs de porc.
100 de grame de șorici are nu mai puțin de 544 de calorii, cam cât ar trebui să aibă un prânz normal.
„Şoriciul este foarte greu digerabil pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale ficatului, ale pancreasului, afectiuni biliare”, a afirmat și Oana Cătănoiu, nutriționist.