Astăzi vom vorbi de așa-zisa prună chinezească, un fruct mai greu de găsit în țara noastră, dar care poate face minuni asupra sănătăți noastre.

Vorbim despre litchi (în engleză Lychee), un fruct care își are originilea în China, dar care între timp a ajuns să fie cultivat și în Thailanda, Vietnam, India, Australia sau Hawaii, potrivit Dailybreak.ro.

Deși este mic și se asemănă la gust foarte mult cu căpșunile, fructul este recomandat pentru prevenirea a numerose afecțiuni.

Litchi are gust de căpșune și trandafiri, dacă este consumat proaspăt, iar uscat are gust de stafide.

Fructul conţine vitamina C (100g de litchi acoperă necesarul zilnic de vitamina C), vitamina B, zinc, fier, betacaroten, calciu, magneziu, potasiu și fosfor.

Litchi se recomandă pentru prevenirea sau combaterea unor boli infecţioase, în prevenirea formării cheagurilor în sânge şi a celulelor canceroase. 

Nu în ultimul rând, litchi întăreşte sistemul osos, dinţii, menţine unghiile și parul sănătoase şi favorizează asimilarea fierului în organism.