Evenimentul Zilei > Justitie > Mesajul unuia dintre cei mai periculoși interlopi din România după ce a fost prins făcând trafic de arme cu Ghenosu: „Bai nebunilor fiecare om are dreptul la libertate în vorbire!”
Mesajul unuia dintre cei mai periculoși interlopi din România după ce a fost prins făcând trafic de arme cu Ghenosu: „Bai nebunilor fiecare om are dreptul la libertate în vorbire!”

Mesajul unuia dintre cei mai periculoși interlopi din România după ce a fost prins făcând trafic de arme cu Ghenosu: „Bai nebunilor fiecare om are dreptul la libertate în vorbire!”

Costel Corduneanu a fost reţinut de procurorii DIICOT după ce ar fi comandat o armă letală de la un interlop periculos din Târgovişte, Florin Ghinea, zis „Ghenosu“. Anchetatorii au pus mâna pe agenda interlopului ieșean unde acesta ținea notițe despre arme și sume de bani. Mafiotul a fost pus sub control judiciar. Instanţa a decis cercetarea acestora în libertate, cei doi interlopi urmând a se afla sub control judiciar, dar Parchetul DIICOT va contesta decizia.

După ce a fost pus sub control judiciar, Corduneanu a postat un mesaj pe facebook:

"Acum 2 zile procurorii DIICOT au emis o ordonanta de retinere pe numele meu pe motiv "grup infractional organizat si contrabanda calificata"..Bai voi sunteti sanatosi??Pe ce dovezi ma retineti?? Mi-ati devastat masina mi-ati luat actele,lucrurile personale, imi ascultati telefoanele…………..Bai nebunilor fiecare om are dreptul la LIBERTATE in vorbire. La dosar NU EXISTA dovezi pt care as fi facut eu asa ceva nici convorbiri nici fapte NIMIC. Si fac eu rau ca va cer despagubiri si daune morale?? Scriu aici pt ca stiu ca cititi voi aia va stiti voi de acolo de sus care imi vreti raul..Dar pot sa zic un lucru doar,cine ride la urma ride mai bine!!DISTRIBUITI MAI DEPARTE sa vada lumea de cine e condusa tara asta si NU ma refer la presedinte,ma refer la cei care conduc DIN UMBRA(magistrat procurori si asa mai departe) RUSINE DIICOT,RUSINE JUSTITIA ROMANA,BAGATI OAMENI PE AREST NEVINOVATI!! SI VA PLANGETI CA A CRESCUT RATA".

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Orga­nizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, Costel Corduneanu ar fi pus pe picioare grupul organizat în luna iulie a acestui an, în sco­pul de a aduce în ţară armament şi muniţia aferentă.

Atunci, Costel Corduneanu ar fi luat legătura cu interlopul Florin Ghinea, zis „Ghenosu“, din Târgovişte, aflat în spatele gratiilor. „Ghenosu“, unul dintre cei mai sângeroşi infractori din România, l-ar fi pus pe liderul clanului ieşean în legătură cu Ovidiu Ranzburg, interlop din Constanţa, condamnat în trecut pentru fapte de violenţă şi ajuns celebru pe plan local după ce a înjunghiat mai mulţi deţinuţi în perioada în care se afla în spatele gratiilor. Ranzburg a făcut rost din Italia de arma letală, pe care, cu ajutorul unor persoane necunoscute, a reuşit să o introducă în ţară. În luna august, din mo­tive necunoscute, Corduneanu i-a înmânat pistolul înapoi lui Ranzburg.

Deşi pro­curorii ieşeni au filat toţi membrii reţelei, descinderile au fost efectuate în Vaslui, acolo unde procurorii locali au întocmit un dosar propriu, de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Dosarul a fost preluat însă în scurt timp, de DIICOT. „În urma monitorizării specifice, în data de 15.10.2014, Ranzburg Ovidiu a fost prins în flagrant. Autoturismul cu care călă­to­rea, împreună cu inculpatul Iarcă Ne­cu­lai (n.r. – şoferul maşinii), a fost oprit în tra­fic de către organele de poliţie din cadrul IPJ Vaslui, fiind găsite un pistol revolver marca Astra Unceta Cadix seria R 205165 – de producţie spaniolă şi muni­ţia aferen­tă (19 cartuşe de calibru 38 special – 9 mm)“, au precizat procurorii.

Avocatul interlopului s-a purtat ca un mafiot

Duşi la audieri, Ranzburg şi Iarcă au fost reprezentaţi de avocatul vasluian Neculai Horobeţ. Acesta din urmă ar fi sunat-o pe concubina interlopului constănţean, îndemnând-o pe aceasta să-şi schimbe declaraţiile date iniţial în faţa anchetorilor, în care precizase parcursul armei şi cum aceasta ar fi urmat să ajungă la Corduneanu. De asemenea, Ranzburg ar fi luat legătura cu interlopul „Ghenosu“, care este în spatele gratiilor în prezent, relatându-i acestuia că a fost prins cu pistolul care ar fi trebuit să ajungă la Costel Corduneanu. O zi mai târziu, procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul liderului clanului interlop. „Cu ocazia percheziţiilor, la domiciliul inculpatului Constantin Cor­duneanu au fost găsite mai multe agende care conţin însemnări cu privire la arme şi sume de bani“, au mai precizat procurorii ieşeni.