Evenimentul Zilei > Justitie > UNJR: „Propunerile CSM de modificare a modului de selecţie a magistraţilor conduc la un REGRES în justiţie”
UNJR: „Propunerile CSM de modificare a modului de selecţie a magistraţilor conduc la un REGRES în justiţie”

UNJR: „Propunerile CSM de modificare a modului de selecţie a magistraţilor conduc la un REGRES în justiţie”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a făcut o serie de propuneri de modificare a modului de selecţie a magistraţilor. Uniunea Naţională a Judecătorilor dezaprobă ferm aceste propuneri considerând că acestea conduc la “regres în justiţie”.

Una dintre cele mai controversate propuneri este aceea că un avocet poate devein judecător sau procuror doar pe baza unui simplu interviu, fără a fi verificat sau a da examen. De asemenea, o altă propunere controversată este cea care prevede că persoanele cu probleme de integritate se pot întoarce în magistratură.
O altă propunere a CSM permite inclusiv unei persoane care a devenit politician sa redevină judecător sau procuror, fără o evaluare prealabilă.

Citeşte aici toate propunerile CSM: http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/22_07_2015__75429_ro.pdf.

Astfel, UNJR consideră că demersul Consiliului este cu atât mai inexplicabil cu cât există chestiuni importante privind statutul magistraţilor pe care CSM refuză să le abordeze.

Este inacceptabil ca modificarea legilor justiţiei, a statutului magistraţilor,să se facă pe bucăti, fără o viziune de ansamblu asupra sistemului, fără corelari cu alte norme rămase în vigoare, fără o evaluare a consecinţelor şi riscurilor pe termen lung, intrinseci unei abordări de acest tip.Vezi comunicatul UNJR AICI.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: