Universitatea Iaşi ajută studenţii antrepreprenori

Universitatea Iaşi ajută studenţii antrepreprenori

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iaşi va finanţa cu 100.000 de lei afacerile a 10 tineri şi va iniţia 200 de studenţi şi absolvenţi în arta de a îşi deschide şi a conduce propria afacere.

Pentru aceasta universitatea va înfiinţa în acest an un centru de antreprenoriat în cadrul căruia tinerii vor primi consiliere în afaceri. „În primul an de funcţionare «Centru regional pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor» va primi o finanţare de peste 300.000 euro, sumă câştigată în cadrul unui proiect european pe fonduri structurale realizat de Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră şi Plasament (CIPO) în parteneriat cu «Avensa», o companie ce oferă servicii de consultanţă în afaceri şi management pentru sectorul privat, public şi ONG”, a precizat Andrei Alma, coordonator al CIPO Iaşi.

La sfârşitul cursurilor din cadrul centrului va avea loc un concurs de proiecte, pe baza căruia 100 de candidaţi vor primi o bursă de 400 de lei iar 10 proiecte vor fi finanţate cu o sumă de 10.000 de lei fiecare, pentru a se transforma în afaceri reale.

Cursanţii centrului de afaceri şi mentorii, aleşi pe sprânceană La cursurile centrului de afaceri care va funcţiona în cadrul UAIC Iaşi se vor putea înscrie studenţi în anii terminali, masteranzi şi doctoranzi, precum şi tineri care au absolvit studiile superioare cu cel mult trei ani în urmă. Cursanţii vor fi iniţiaţi în tainele afacerilor de cincisprezece dintre oamenii de afaceri de succes din Iaşi şi din regiune iar trainigurile se vor axa pe dezvoltarea a cinci abilităţi de care are nevoie un tânăr pentru a-şi conduce propria afacere, abilităţile fiind determinate pe baza unui sondaj ce va realizat în rândul antreprenorilor din zonă. Va fi publicat şi un ghid despre ABC-ul afacerilor şi 250 de suporturi de training care vor sta la dispoziţia cursanţilor.

70% dintre studenţi, potenţiali oameni de afaceri „UAIC Iaşi îşi propune să stimuleze mediul de afaceri din regiune prin punerea în practică a unor idei inovatoare şi creative, oferind în acelaşi timp educaţie specializată în unul din cele mai căutate domenii în rândul tinerilor: antreprenoriatul. Potrivit unui studiu din 2007 realizat pe un eşantion de tineri din centrele universitare din România, 70% dintre cei chestionaţi s-au gândit la un moment dat să îşi deschidă propria afacere”, a subliniat Mădălina Cocea, purtătorul de cuvânt al UAIC Iaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News