Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Uniunea Europeană a lui Göring și Goebbels
Uniunea Europeană a lui Göring și Goebbels

Uniunea Europeană a lui Göring și Goebbels

În 1943, Göring și Goebbels aveau deja o viziune despre Europă Unită.

Primul pleca de la un organism supranațional unic, fiecare membru al acestuia bucurându-se de autonomie, desființarea frontierelor, întrucât, credea el, realizarea unei sinteze politice europene era unitatea economică.

Exercitarea unui control asupra tuturor economiilor naționale va evita concurența dintre industrii și supraproducție, mai gândea mâna dreaptă a lui Hitler.

Nu vi se pare că asta trăiți azi în Uniunea Europeană?

Evident, liderul național-socialist împărțea Europa Unită într-o chestie federativă în care statele erau împărțite în șapte grupe. Cele răsăritene erau în ultima.

Nu vi se pare cunoscut?

Și ministrul propagandei național-socialiste, Goebbels, era un promotor al Europei Unite. Iată ce spunea: „Noua Europă va fi construită cu acordul voluntar al tuturor țărilor care își dau seama că numai în acest cadru vor putea trăi”.

El a inițiat chiar un proiect al Cartei Europei. I l-a prezentat lui Ribbentrop, care, după ce l-a citit, i-a spus: N-avem nevoie de așa ceva!

Goebbels s-a enervat și i-a strigat în față: Într-o bună zi veți vedea că avem nevoie de așa ceva!

Spre deosebire de ministrul de Externe al lui Hitler, Göring era categoric: După părerea mea, chiar dacă pierdem războiul, nimic nu va împiedica evoluției Europei în acest sens.

Nu vi se pare că a avut dreptate?

Până la urmă, ca să nu vă mai plictisesc, ce diferențe vedeți între Uniunea Europeană de azi și Statele Unite ale Europei, gândite de Göring și Goebbels?

Amândoi puneau Germania în fruntea trebii, amândoi vedeau o entitate socialistă, amândoi împărțeau țările membre pe ligi, ca la fotbal, amândoi puneau accentul pe controlul de la centru al economiilor naționale…

Ce vi se pare necunoscut?

Dacă e să răspund eu, zic că singurele diferențe majore sunt:

  1. Nu mai apare cuvântul național alături de cel socialist, ca la naziști.
  2. În viziunile lui Göring și Goebbels nu se zice nimic de faptul că politrucii și birocrații de la Bruxelles, care se aleg între ei, vor avea sarcina de a termina cu creștinismul în Europa!!!

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.