Ungurii de la MOL se pregătesc să scoată petrol din Kazahstan

Ungurii de la MOL se pregătesc să scoată petrol din Kazahstan

Grupul petrolier ungar MOL estimează că va putea începe în anul 2015 producția de petrol la un zăcământ pe care îl exploreză de mai mulți ani în Kazahstan, potrivit agenției de presă MTI, citată de Agerpres.

MOL va trebui să mai investească 250 milioane de dolari în Kazahstan, după ce a investit până acum alte 100 de milioane în explorare, după cum a declarat Zsolt Hernádi, directorul general al companiei.

Rezervele de petrol estimate în cazul acestui zăcământ sunt de circa 200 milioane barili echivalent petrol. Este vorba de o treime din rezervele dovedite de petrol ale României, și de 7,5 ori mai mult decât rezervele de petrol ale Ungariei. Nivelul maxim al producției este estimat la un milion de tone echivalent petrol pe an. Încă doi ani pentru explorare Grupul ungar este implicat în explorarea şi producţia de hidrocarburi în Kazahstan încă din anii 1990. În 2004, MOL a intrat într-un proiect în care în prezent deţine o participaţie de 27,5% iar experţii MOL au preluat lucrările de explorare. Directorul MOL a precizat că pentru a putea finaliza aceste lucrări de explorare în următorii doi ani MOL va trebui să foreze patru noi puţuri.

Proiectul ar fi echivalent cu 5% din rezervele totale de hidrocarburi ale MOL Group, care a declarat, prin vocea directorului general, că pregăteşte şi alte investiţii în Kazahstan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania românească OMV Petrom deține și ea mai multe licențe de explorare, dezvoltare și exploatare pentru zăcăminte de petrol în Kazahstan, cel mai important fiind Komsomolskoe, cu rezerve petroliere de 34 milioane de barili echivalent petrol.