Ungaria schimbă Constituția: „Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”

Ungaria schimbă Constituția: „Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”

În timp ce majoritatea țărilor europene cad ca spicele în fața secerii progresiste, Ungaria continuă să reziste și să rămână dreaptă în picioare.

Ceea ce România nu a putut să facă, a făcut Ungaria: a consfințit definiția familiei tradiționale în Constituție.

Parlamentul de la Budapestea a adoptat pe data de 15 decembrie amendamentul nr. 9 la textul Constituției, în conformitate cu politica guvenului conservator al lui Viktor Orban de a respecta „valorile tradiționale” și „cultura creștină”.

Amendamentul, propus de guvern, a fost aprobat cu 134 de voturi pentru, 45 împotrivă și 5 abțineri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noul text constituțional definește familia ca fiind „bazată pe căsătorie și pe relația părinte – copil. Mama este o femeie, tatăl este un bărbat.”

Copilul tradițional

Modificarea impune și obligativitatea pentru părinți de a-și crește copiii într-un spirit tradițional.

„Ungaria apără dreptul copilului de a fi identificat cu genul său de la naștere și asigură educația lui pe baza identității constituționale a țării noastre și a valorilor bazate pe cultura creștină.”

În textul de argumentare al propunerii de modificare, guvernul justifică acest amendament prin necesitatea de a „proteja copilul față de posibilele interferențe ideologice sau biologice”, ca urmare a „noilor evoluții ideologice din Occident.

Începând din luna mai, în Ungaria era deja interzisă prin lege schimbarea sexului la starea civilă.

Ungaria nu a permis niciodată căsătoriile, dar recunoaște totuși uniunile civile. Adoptarea de către un cuplu gay era posibilă până acum, dacă unul dintre parteneri se prezenta ca persoană singură, scrie NBC News.

LGBT interzis la adopții

Deși există excepții prin care celibatarii sau membrii de familie pot adopta copii, „regula principală este că doar cuplurile căsătorite pot adopta un copil, adică un bărbat și o femeie căsătoriți”, a scris ministrul Justiției, Judit Varga, în textul de argumentare a modificării.

Același amendament conține și alte prevederi, printre care reducerea celor șase tipuri de ordine juridică specială la numai trei: starea de război, starea de urgență și starea de pericol.

Starea de urgență se poate declara cu o majoritate de două treimi dintre membrii Parlamentului și se poate instaura dacă are loc o tentativă de răsturnare a ordinii constituționale sau declanșarea unei lovituri de stat, sau orice act ilegal care pune în pericol siguranța vieții ori a bunurilor ale unei mari părți a populației.

Amendamentul constituțional va intra în vigoare a doua zi după ce va fi promulgat.