Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis pune tunurile pe „trădători”. Modificarea Constituției, în prim plan
Iohannis pune tunurile pe „trădători”. Modificarea Constituției, în prim plan

Iohannis pune tunurile pe „trădători”. Modificarea Constituției, în prim plan

„Traseismul falsifică rezultatul votului popular”, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Miercuri, la conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni, președinte Klaus Iohannis a afirmat că traseismul politic alterează rezultatul votului oferit de electori.

Șeful statului a mai punctat că dacă va avea un rol în redactarea unei noi constituții va „insista să scriem acolo ceva despre interzicerea traseismului”.

Iohannis pune tunurile pe traseismul politic.

„Vă spun franc și pe față, dacă ajungem să decid și eu ce vom scrie într-o nouă constituție, fiți sigur că voi insista să scriem acolo ceva despre interzicerea traseismului. Uitați-vă la parlamentul trecut și la acesta și dacă facem o comparație între parlamentul care și-a început mandatul și parlamentul care își termină mandatul, aproape că nu există nicio asemănare.

Acest traseism falsifică rezultatul votului popular. Oamenii merg și aleg anumite partide și pe timpul mandatului se amestecă tot și apar alte partide, apar alte formațiuni, dispar majorități, apar majorități. Nu așa este gândit parlamentarismul și odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară”, a spus președintele Klaus Iohannis.

PSD aruncă România în criză economică

Iohannis a mai declarat că PSD a votat legi populiste, legi care riscă să arunce România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani.

„Actuala majoritate PSD-istă e ilegitimă, nu mai reflectă voința reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din martie, de când ne confruntăm cu epidemia? A pus umărul la rezolvarea crizei? Nu, dimpotrivă. Majoritatea PSD-istă a blocat legi necesare pentru combaterea pandemiei și a adoptat legi populiste care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani.

Pentru a vedea nivelul de toxicitate, să nu uităm de ziua de ieri, când celebrul autor al OUG 13, Florin Iordache, a fost votat de Parlament ca președinte al Consiliului Legislativ”, a mai spus Iohannis.

„Actuala situație e îngrijorătoare, dar mă tem că pandemia nu va lua sfârșit nici în perioada următoare, cum fals lasă de înțeles unii. Un lucru e cert: mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată, dacă nu au loc alegeri, parlamentarii nu mai pot vota legi organice, ci doar legi simple. Ar fi catastrofal pentru România într-o perioadă foarte gravă să nu avem parlament funcțional”, a mai spus șeful statului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: