Evenimentul Zilei > Actualitate > Ungaria sare în sprijinul României. Tratamente pentru 50 de pacienţi cu coronavirus care au nevoie de terapie intensivă
Ungaria sare în sprijinul României. Tratamente pentru 50 de pacienţi cu coronavirus care au nevoie de terapie intensivă

Ungaria sare în sprijinul României. Tratamente pentru 50 de pacienţi cu coronavirus care au nevoie de terapie intensivă

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, a declarat miercuri că Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă. Acești pacienți pacienţi vor ajunge la unităţile de ATI ale spitalelor din oraşele Szeged şi Debrecen.

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Pacienții vor ajunge la unităţile de ATI ale spitalelor din oraşele Szeged şi Debrecen

Potrivit MTI, ministrul ungar a precizat că Ungaria va primi aceşti pacienţi la unităţile de ATI ale spitalelor din oraşele Szeged şi Debrecen. El a menţionat „provocările extrem de serioase” şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Guvernul ungar menţine contactul cu vicepremierul român Kelemen Hunor şi cu ministrul sănătăţii Cseke Attila privind modul în care Ungaria poate ajuta România, a mai declarat Szijjarto, el menţionând de asemenea că Ungaria a donat deja ventilatoare şi favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea COVID-19, scrie Agerpres.

Se discută şi despre necesitatea traducerii de urgenţă a diagnosticelor medicale în limba maghiară, respectiv despre momentul în care va putea începe transferul pacienţilor, a mai explicat ministrul.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că este greu de realizat transferul pacienţilor COVID în afara ţării, în special al celor de la Terapie Intensivă deoarece starea lor s-ar putea agrava pe drum.

Bilanț negru al coronavirusului în România

Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 40.461 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.10.2021 (10:00) – 13.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 390 de decese (190 bărbați și 200 femei), dintre care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: