Evenimentul Zilei > Social > Ungaria anunță noi restricții împotriva răspândirii coronavirusului. Care vor fi măsurile
Ungaria anunță noi restricții împotriva răspândirii coronavirusului. Care vor fi măsurile

Ungaria anunță noi restricții împotriva răspândirii coronavirusului. Care vor fi măsurile

Premierul ungar, Viktor Orban, a anunțat luni, pe pagina sa de Facebook, că noile măsuri urmează să intre în vigoare de marți, 10 noiembrie, începând cu miezul nopții.

Potrivit premierului ungar, Viktor Orban, școlile şi restaurantele din Ungaria vor fi închise de marţi, iar de la miezul nopţii va intra în vigoare un orar prelungit de interdicţie a circulaţiei pe timp de noapte. La măsurile de combatere a coronavirusului se va adăuga şi desfăşurarea fără spectatori a evenimentelor sportive, iar orice adunări vor fi interzise. Orban a afirmat că noile restricţii sunt necesare deoarece ‘dacă infectările cu coronavirus continuă să crească în ritmul actual (…) spitalele ungare nu vor putea face faţă solicitărilor’.

Ce a declarat premierul ungar

Săptămâna trecută, premierul ungar, declara la un post de radio local că încearcă să evite, pe cât mai mult posibil,  închiderea şcolilor. Guvernul naţionalist al lui Orban a refuzat până acum să impună măsuri de izolare strictă. Singura măsură luată fusese reprogramarea anumitor operaţiuni medicale, în contextul în care paturile din spitale sunt ocupate tot mai mult cu pacienţii bolnavi de COVID-19.

,,Ungaria va avea nevoie, potrivit estimărilor actuale, de 2.240 de paturi la Terapie Intensivă, cu ventilatoare, până la 21 noiembrie şi de 4.480 până la 10 decembrie. Cam aceasta este limita capacităţilor noastre, pentru că asta implică 30.000-32.000 de pacienţi cu coronavirus în paturile de spital. Am putea încă să gestionăm asta, dar am luat astăzi decizia ca în cazul în care infectările depăşesc această limită, să existe locuri speciale, în afara spitalelor dacă e nevoie, unde pacienţii să primească o îngrijire corespunzătoare”, a declarat Viktor Orban pentru postul de radio.

Care este situația actuală în Ungaria

Ungaria a raportat pe 9 noiembrie, 5,162 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus și  55 de noi decese. În total, numărul infectărilor a ajuns la 114,778, iar numărul deceselor la 2,493. Până acum au fost declarați vindecați 26,161 de oameni.