Ungaria, de neclintit în fața planurilor UE. Nu susține aderarea Ucrainei

Ungaria, de neclintit în fața planurilor UE. Nu susține aderarea Ucrainei Viktor Orban. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ungaria se rectificării bugetare a Uniunii Europene. De asemenea, oficialii unguri nu susțin începerea negocierilor de aderare cu Ucraina.

Ungaria se opune vehement strategiilor pe care oficialii europeni le au în plan. Printre acestea se numără rectificarea bugetului Uniunii Europene,  precum și începerea negocierilor de aderare cu Ucraina.

Ungaria, împotriva intențiilor oficialilor europeni

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, a expus poziția pe care o are Ungaria vizavi de intențiile oficialilor europeni.

Guvernul de la Budapesta susține că aceștia vor să aducă amendamente la buget,  înainte de a implementa prevederile actuale. Mai mult, Ungaria acuză că Bruxellesul nu a vrea să facă un studiu de impact legat de efectul aderării Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Omul lui Orban: UE nu și-a achitat datoriile

Omul lui Viktor Orban a ținut să precizeze că Uniunea Europeană nu a achitat sumele pe care le datorează statului ungar şi celui polone. Acestea provin din fondul de redresare și ar fi trebuit să ajungă în Ungaria imediat după pandemia de coronavirus.

Totodată oficialul ungar susține că cei de la Bruxelles amână numeroase plăți. Mai mult, acesta a precizat că decizia Uniunii Europene de a reține banii destinați statului ungar ar fi ilegală.

Mai mulți oficiali europeni au afirmat joi că vor fi deblocate peste 10 miliarde de euro pentru Ungaria. Aceștia au precizat că sumele respective au fost blocate din cauza îngrijorării vizavi de dezechilibrele democratice ale acestui stat.

Ungaria, de neclintit în fața planurilor UE. Nu susține aderarea Ucrainei

Gergely Gulyas. Sursa foto: Instagram

Ungaria își cere banii

Guvernul Orban a implementat în ultimele luni reformele care au contribuit la independența justiției. Procesul a fost urmărit îndeaproape de oficialii europeni. Cu toate acestea Comisia Europeană ar mai avea și alte cerințe vizavi de statul ungar.

Oficialii unguri speră ca banii datorați de Uniunea Europeană să ajungă înainte de summitul de la Bruxelles, desfășurat în intervalul 14-15 decembrie.

Pentru a primit cele 10 miliarde Ungaria trebuie să înainteze o serie de documente către Bruxelles. Poziția omului lui Orban este susținută și de alți lideri ai Ungariei. Ministrul de Externe a precizat că este firesc ca un stat aflat în război să nu poată deveni membru al unei alianțe militare.