Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde se vor prezenta și vor putea fi gustate vinuri autotone în premieră națională
Unde se vor prezenta și vor putea fi gustate vinuri autotone în premieră națională

Unde se vor prezenta și vor putea fi gustate vinuri autotone în premieră națională

Sute de feluri de vin, unele în premieră națională, vor fi expuse și degustate la a XIV-a ediție Vinvest care va avea loc la finele acestei luni la Timișoara. Amatorii de vin din toată țara sunt așteptați să descopere nu numai cele mai noi vinuri, dar și să vadă care sunt cele mai bune băuturi, în viziunea specialiștilor.

Un juriu format din cei mai importanți degustători și oenologi români vor premia cele mai bune vinuri din cele câteva zeci de probe înscrise. Cel mai mare eveniment dedicat vinului și unul dintre cele mai vechi și de tradiție evenimente din România, Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara – VINVEST ediția a XIV-a, va avea loc în perioada 31 martie – 2 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, ocazie cu care iubitorii de vin pot alege și degusta aproape 300 de feluri de vin.

Dintre cei 30 de expozanți prezenți, Cramele Hermeziu au anunțat că vor să participe cu noutăți de interes pentru publicul larg, astfel că vor lansa, în premieră națională, câteva vinuri noi, la Timișoara.

“Amploarea Vinvest este tot mai mare, de la an la an. Iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim pentru o piață internațională. Am reușit anul acesta să aducem în salon crame care au, în total, aproape 300 de feluri de vin. Toți cei care iubesc vinul sau își doresc să-l cunoască mai bine au șansa să discute cu specialiști despre arta consumului, asocierea cu gastronomia și inclusiv despre producție. Ca în fiecare an, și la această ediție sunt prezenți în târg reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, adică cei care dezvoltă logistica. Micii producători sau cei care vor să devină producători pot găsi la VINVEST soluții și răspunsuri importante pentru proiectele lor”, a spus Ing. Lucia Pîrvu, director executiv Vinvest.

Pe parcurusl salonului vor fi organizate nouă degustări de vin asociate unor preparate gastronomice, patru tombole cu premii în vin și vacanțe în România, lo ansare de carte, dezbateri pe tema importanței turismului vitivinicol din România, un domeniu extrem de relavant pentru strategia de dezvoltare a turismului românesc.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: