Unde se respiră cel mai bine în România. Ionizarea e de zece ori mai bună față de cea de la Cascada Niagara

Unde se respiră cel mai bine în România. Ionizarea e de zece ori mai bună față de cea de la Cascada Niagara

Există un loc din România în care cercetătorii francezi au stabilit că se respiră cel mai curat aer din lume. Așadar, Poiana Mărului poate fi destinația ta pentru următorul concediu.

Poate că este greu de crezut, dar în România se respiră mai bine decât în Elveţia. Totuși, este important de precizat că acest lucru se întâmplă numai în anumite zone ale ţării. Așadar, pe una dintre ele o poți trece pe lista ta de vacanțe pentru următorul tău concediu deoarece nu vei regreta.

Poiana Mărului se află la aproximativ 150 de kilometri de Timişoara. Această zonă arată tot ce e mai frumos din Banatul. Mai exact, zona este situată la 700 de metri altitudine, străjuită de Munţii Ţarcu şi Muntele Mic. Mai mult decât atât, chiar experții în domeniu, au spus că în acea zonă calitatea aerului este cea mai bună. Acest lucru ar fi asigurat de patru componente esenţiale. Ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali şi puritatea fac ca aerul să fie cel mai curat de pe planetă.

Poiana Mărului, locul cu cel mai curat aer din România

În același timp, cercetătorii francezi susţin că aerul din Poiana Mărului este peste cel din zona Cascadei Niagara. Este important de amintit că, în zona cascadei, ionizarea este de 10 ori mai mare. În acest context, multe persoane sunt trimise special de medici acolo pentru sănătate şi prevenirea anumitor boli.

Ionilori negativi care se regăsesc la Poiana Mărului li se mai spune și „vitaminele aerului”. Se întâmplă lucrul acesta pentru că stimulează majoritatea proceselor vitale, de la cele psihice și emoționale, până la circulație sanguină, digestie sau creșterea imunității.

În plus, doctorii susțin că o astfel de ionizare este mai mult decât benefică pentru sănătate. De asemenea, are capacitatea de a preveni anumite boli. Aerosolii naturali de pădure de la Poiana Mărului sunt diferiți de cei din alte locuri, au mai spus cercetătorii francezi. Ei ar fi formați dintr-un centru învelit de o pelicula de apă sau dintr-o particulă de polen, la care se adaugă uleiurile volatile din frunzele coniferelor, informează FANATIK.

Ne puteți urmări și pe Google News