Plantele care purifică aerul din orice încăpere. Trebuie doar să le oferiți condiții optime

Plantele care purifică aerul din orice încăpere. Trebuie doar să le oferiți condiții optime Sursa:ideipentru gradina.ro

Chiar dacă aerisim des, aerul din casele noastre nu este tocmai curat. Există câteva specii de plante care acționează exact ca un purificator, doar că totul este natural. Unele dintre ele pot elimina aproape toate toxinele din aer.

Plantele au capacitatea să curețe aerul dintr-o încăpere și chiar să îndepărteze praful. Există numeroare studii științifice care au dovedit eficiența plantelor. Unele dintre pot elimina chiar 90% din toxinele nocive din aer în doar 24 de ore. Trebuie doar să le oferiți condiții optime.

Pentru a avea un aer mai curat în casă, pe lângă aerisitul zilnic, este crucial să avem și câte o plantă la fiecare opt metri pătrați de spațiu locuibil. Astfel, într-un living de dimensiuni medii sunt necesare cam trei plante.

Palmierul Areca

Una dintre cele mai eficiente plante de interior este palmierul Areca, denumit în termeni științifici Lutescens Chrysalidocarpus. Este o plantă care se dezvoltă rapid și purifică aerul. Necesită însă anumite condiții. Are nevoie de apă, dar nu foarte multă și iubește lumina. Nu reacționează însă foarte bine dacă este ținut direct la soare. Este bine să îl așezați la lumină, dar nu chiar în dreptul geamului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și curmalul pitic, denumit științific phoenix roebelenii, are capacitatea de la elimina formaldehida și xilenul (o substanță chimică găsită în materiale plastice și solvenți) din aer. Această plantă iubește soarele și trebuie udată des, dar cu apă călduță.

Plante miraculoase

Ficusul de cauciuc, denumit științific Peperomia Obtusifolia eliberează foarte mult oxigen și purifică rapid aerul din orice încăpere. Nu este pretențios, dar trebuie udat regulat. Este ideal atât pentru locuințe, cât și pentru birouri.

Feriga Boston, denumită științific Nephrolepis Exaltata Bostoniensis este considerată a fi un umidificator natural, deoarece îndepărtează formaldehida și purifică aerul. Este o plantă care trebuie să stea la lumină și care iubește solul umed. Specialiștii spun însă că se poate adapta și în camerele care au mai puțină lumină naturală.

Aloe Vera este o altă plantă care împrospătează aerul dintr-o încăpere, dar specialiștii spun că poate da și o stare de bine. Iubește soarele, dar nu trebuie expusă la temperaturi ridicate, potrivit spynews.ro.