Unde puteți comanda online șuruburi autofiletante pentru tablă?
- Ioan Bujor
- 24 iulie 2019, 15:17
Nelipsite din trusa de scule a oricărui bărbat, șuruburile sunt implicate în repararea sau fixarea celor mai multe dintre lucrurile de care avem nevoie.
Inventate și folosite încă din antichitate, căpătând de-a lungul timpului forme, dimensiuni și utilități dintre cele mai diverse, șuruburile sunt și astăzi cele mai achiziționate componente dintr-un magazin de bricolaj sau construcții.
Având în vedere modalitatea noastră actuală de a căuta oferte și de a cumpăra cele mai mult dintre produsele de care avem nevoie, este bine de șitut că există magazine specializate de unde putem comanda suruburi autofiletante pentru tabla online și orice alt tip de șuruburi ne sunt necesare.
Câteva lucruri interesante despre șuruburi
Deși cei mai mulți dintre noi le folosim foarte des, cu certitudine foarte puțini ne-am pus întrebări în legătură cu istoricul sau ceea caracterizează cest tip de piese.
Primul șurub cunoscut a fost folosit în Egipt și a fost conceput de filozoful și fizicianul Arhimede, cam prin secolul 3 î.Hr. . Acesta este cunoscut sub numele de șurub de apă și era utilizat de fermieri pentru a transporta apa de la un nivel inferior la unul superior și a o putea folosi mai ușor pentru irigarea culturilor.
În perioada primului secol creștin, șurubul a fost adaptat și altor scopuri. Fiind confecționat din lemn, el a fost folosit în industria vinificației sau în cea de producere a uleiului de măsline. Acest tip de șurub a făcut ca presele cu melc să fie mult mai ușor de folosit, să asigure o stoarcere mai bună și implicit să eficientizeze munca.
În perioada antichității șurubul a fost folosit petru realizarea de prese pentru țesături, ce erau folosite pentru călcarea hainelor oamenilor înstăriți.
Surubul și-a continuat evoluția, ajungând să fie utilizat în perioada Renașterii ca mijloc de fixare, în ceasuri, mașini de război, precum și la alte construcții mecanice.
Chiar dacă au fost create multe tipuri și dimensiuni și cererea era din ce în ce mai mare, șuruburile au continuat o bună perioadă de timp să fie confecționate manual și nestandardizat. Abia târziu, în era industrială, în secolul al XIX-lea, au fost realizate matrițe pentru fabricarea lor de serie.
Un alt moment remarcabil este semnalat la începutul secolului al XX-lea. Astfel, pentru a opri alunecarea șurubelniței pe capul șurubului, canadianul Peter L. Robertson a inventat șuruburile cu cap pătrat. În același timp, un american a inventat șuruburile Phillips pentru a rezolva aceeași problemă.
La ora actuală tipurile, formele și dimensiunile sunt standardizate și pot fi produse în cantități industriale. În funcție de nevoi și de scopurile cărora le sunt destinate, periodic apar alte variante, mai adaptate, ingenioase, rezistente și cât mai ușor de folosit.
Ce este șurubul, care sunt părțile componente și care sunt principalele categorii?
Șurubul este un element de prindere, fixare, îmbinare, transmitere de forțe și mișcări într-un mecanism, de forma unei tije cu nervuri, prevăzute cu un cap. Adesea el se folosește impreună cu o piuliță.
Șurubul se compune din următoarele părți:
- o tijă cilindrică sau conică cu filet exterior, pe toată lungimea sa sau numai pe o porțiune;
- un cap de șurub de diverse forme;
- o parte cilindrică netedă, opțională, care poate fi susținută pe gaura tijei;
- secțiuni filetate, opționale, asigurând tensionarea îmbinării șurub, de ex. bolturi filetate;
- un vârf conic, opțional, care asigură dirijarea șurubului sau alezajul la substrat.
Șurubul se realizează în general, din metal, dar și din lemn sau material plastic.
Principalele tipuri de șuruburi se clasifică după:
- forma capului și pot fi cu cap cilindric, pătrat, înecat, semiînecat, cu cap bombat, fară cap, cu două capete etc.
- funcționalitate, respectiv șuruburi de fixare, șuruburi pentru realizarea de îmbinări demontabile, șuruburi pentru transmiterea de forțe și mișcări, șuruburi pentru reglare, șuruburi pentru măsurare, șuruburi autofiletante, care "taie" singure filet în materialul etc. ;
- Șurub cu cap hexagonal, care este cel mai frecvent și mai puțin costisitor tip de șuruburi, respectiv șuruburi pentru lemn, șuruburi autofiletante, șuruburi metrice și inch (piuliță) și multe alte variante.
De unde puteți comanda online orice tip de șurub?
În magazinul online Fixkit.ro găsiți într-un număr impresionabil de forme și variante diferite orice fel de șurub ați avea nevoie, șurub metric cu cap hexagonal, plat, înecat, bombat, cilindric, șuruburi autofiletante și autoforante din lemn sau metal, șuruburi cu pas fin, șuruburi în inch UNC și UNF.
Tot de aici puteți cumpăra orice fel de piulite, respectiv piulițe hexagonale, autoblocante, cilindrice, înfundate, ornamentale, cu flanșa și înalte, piulițe cu pas fin, piulițe UNC sau UNF, piulițe cu gheară pentru lemn, piulițe bolt. Puteți achiziționa și șaibe plate speciale, cu nervuri, conice, înalte, cu dinți interior sau exteriori, șaibe din cupru, inox sau plastic și multe altele.
Așadar acest magazin este locul ideal din care puteți achiziționa ușor, în cantități variate, en detail sau en gros, orice tip de șuruburi, piulițe și șaibe posibile. Pentru a afla mai multe detalii despre produse sau despre cea mai bună variantă de achiziție, accesați magazinul online și solicitați ajutorul unui reprezentat comercial al acestuia!