UNDE MERGEM. Tabăra Națională de Sculptură Monumentală – România 100

UNDE MERGEM. Tabăra Națională de Sculptură Monumentală – România 100

Odată cu deschiderea Taberei Naționale de Sculptură Monumentala – România 100, numărul vizitatorilor din Parcul Municipal Ploiești Vest a crescut considerabil. Cu această ocazie, Consiliul Municipal a hotărât înfi ințarea unui nou traseu de transport în comun.

Principala atracție a Parcului o reprezintă cei șapte sculptori care își desăvârșesc lucrările sub privirile curioase ale publicului. Sculptorul Eugen Petri are ideea înființării acestei tabere încă de acum câțiva ani.

Asociația 24Pharte a preluat această idee sub deviza „nu exista patriotism fără patrimoniu” și reușește să convingă mu nicipalitatea de importanța evenimentului, prin implicarea directă a viceprimarului Cristian Ganea. Nu a existat nicio forță politică sau instituție culturală a Primăriei, inclusiv primarul orașului, care să nu fi dat o mână de ajutor. În fapt, evenimentul dedicat unirii de la 1918 chiar a fost posibil prin „unirea” administratorilor orașului, oricare ar fi fost ei și orice fel de politică fac.

Artiștii participanți la acest important eveniment cultural sunt sculptori ce au atins maturitatea artistică, cu o activitate bogată națională și internațională, cu un palmares impresionant și de asemenea cu multă experiență în realizarea unor opere de artă monumentală: Maxim Dumitraș, Bogdan Hojbotă, Eugen Petri, Petre Virgiliu Mogoșanu, Ion Zderciuc, Alfred Dumitriu si Daniel Dan. Ploieștenii sunt invitați până pe 31 octombrie, în Parcul Municipal Vest pentru a-i vedea pe sculptori la lucru, dar să admire și lucrările acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Omagiu Centenarului Marii Uniri la Cluj

Sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 16.00, în sala Auditorium Maximum, are loc a X-a ediție a Bienalei de muzică Augustin Bena, care se dorește a fi un omagiu Centarului Marii Uniri.

Prin interpretarea lucrărilor corale ale compozitorului Augustin Bena, vechi cântece patriotice românești, se omagiază un mare român, ctitor–patriot de cultură românească în Transilvania României Mari, pentru reîntregirea țării.

Pe lângă concertul extraordinar al Corului de Cameră Preludiu, vor mai participa și alte coruri printre care se numără: Corala Voci Transilvane – a Casei de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca, Corul Ioan Vidu – a Casei Municipale de Cultură Lugoj, Corul Ars Nova din Pitești, dar și Corul Marii Uniri din Iași. Intrarea este liberă.

 

Bărbați pe Mătăsari

Bărbați pe Mătăsari se dorește a fi o extinderea a Festivalului Femei pe Matasari, o ediție de toamnă. Pe 20 și 21 octombrie, strada Mătăsari din București va găzdui mici meșteșugari, artiști și artizani, afaceri conduse de bărbați care au înțeles orașul, care fac din acesta un loc mult mai frumos și mai prietenos.

Festival Urban a schimbat percepția asupra zonelor adiacente centrului Bucureștiului. Anul acesta se dorește să se înceapă o nouă serie de evenimente dedicată pasiunilor și meseriilor pe care le practică în mod special bărbații. Ediția de anul acesta se desfășoară generic sub sloganul „curajul de a fi vulnerabil”.

 

Lansare de Carte: Cruciada Diviziei de Cremene. Viaţa şi memoriile generalului Ioan Dumitrache – Florian Bichir

 

Cartea „Cruciada Diviziei de Cremene. Cu tricolorul în Caucaz: viaţa şi memoriile generalului Ioan Dumitrache, Cavaler al „Crucii de Fier”, de Florian Bichir, a fost lansată ieri, la Cercul Militar Naţional. „Activitatea și memoriile generalului Ion Dumitrache sunt fără îndoială importante, dacă nu cumva capitale pentru cunoașterea istoriei noastre și mai ales al celui de-al doilea război mondial”, a spus autorul.