Evenimentul Zilei > Social > Unde fugim de-acasă? Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în centrul Bucureștiului
Unde fugim de-acasă? Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în centrul Bucureștiului

Unde fugim de-acasă? Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în centrul Bucureștiului

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se mută în centrul Bucureștiului, în piațeta Sf. Anton, pe data de 14 iunie 2014, într-o manifestație dramatică și muzicală.

Evenimentul va începe la orele 19:30 cu un concert de jazz, tango și evergreen al trupei Quartet Art Musik, apoi continuă de la orele 21:00 cu proiecția spectacolului de teatru coregrafic “Mozart Steps”, în regia lui Gigi Căciuleanu.

Coregraful Gigi Căciuleanu revine la Sibiu cu „Mozart Steps”, un spectacol ce lărgeşte barierele teatrului spre o suită de acte dansante. Acest spectacol de teatru-coregrafic are la bază muzica lui Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby şi propune o reinterpretare a lumii mozartiene printr-o paralelă între Occident şi Orient.

Robert Turcescu și Casa Presei, la „Route 66”

Clubul bucureștean „Route 66” găzduiește, sâmbătă, 14 iunie, ultimul concert din seria evenimentelor din acest sezon și îi aduce ca invitați pe Robert Turcescu și Casa Presei, începând cu ora 21.00.

Trupa, Robert Turcescu (voce, chitară), George Vila (chitară, voce), Gabriel Basarabescu (clape, voce), Radu Cartianu (bass), Alina Crișan (saxofon, percuție, voce) și Dan Teodorescu (tobe), prezintă un concept de show unic, cu surprize muzicale și momente amuzante. Piesele, 15 la număr, sunt în limba română şi unele dintre ele au fost fredonate încă de la prima „cântare”.

Târg de bijuterii handmade, cosmetice bio și haine de designer unicat!

Se anunţă un week- end de poveste dedicat sexului frumos, pentru că La Historia, legendara locație din Centrul Vechi (vis-à-vis de Teatrul de Comedie), își deschide porțile cu un târg amplu de toată frumusețea ce se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 iunie, între orele 12:00 şi 20:00.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, târgul Creative Fashion Festival întruneşte toate ingredientele unui eveniment de succes: haine de designer sau vintage la preţuri avantajoase, bijuterii şi accesorii originale, dar şi încălţăminte din piele naturală sau genţi colorate care vor completa ţinuta perfectă a sezonului estival. Intrarea este liberă pentru toată lumea.

Teatru din piscină, la Timișoara

Sâmbătă și duminică, bănățenii sunt invitați în fața Teatrului Național din Timișoara, la un spectacol inedit care implică o piscină și șapte tone de apă. Spectacolul Lazurd al Companiei Senza Tempo (Spania) va începe, în ambele zile, la ora 22,00.

Din piscina montată în fața Naționalului timișorean Lazurd vorbește „despre toate acele lucruri care se pierd doar pentru a renaște în vis, despre lumi ce există în paralel și despre faptul că orice călătorie e un drum al transformării individuale”, transmit organizatorii FEST – FDR 2014 (Festivalul European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești), eveniment în cadrul căruia e prezentat spectacolul. Accesul publicului este liber.